Održana i simbolična podjela medalja za najbolje podravske vinare

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničko-križevačka županija ove je godine organizirala sukladno epidemiološkoj situaciji i epidemiološkim mjerama ocjenjivanje uzoraka vina u sklopu XVIII. Izložbe vina naše županije koja ima za cilj promociju vina, vinara i vinorodnih područja Županije.

Održana je i simbolična podjela medalja za svih 28 uzoraka sakupljenih na ovogodišnjem ocjenjivanju vina, a podijeljeno je deset zlatnih medalja i jedno veliko zlato, 15 srebrnih i 2 brončane medalje.

Darko Koren, župan istaknuo je da danas proizvodnja vina na našem području predstavlja ozbiljnu djelatnost  i po kvantiteti i kvaliteti, a svima vama koji ulažete ljubav, trud i svoj rada od srca čestitam na tome.

-Danas se možemo ponositi da 36 vinara s područja županije plasiraju svoja vina na tržište, a do prije nekoliko godina bilo je to samo 5 vinara. Podravsko–prigorska vina ne zaostaju u kakvoći niti za jednim dijelom Hrvatske – rekao je Darko Sobota.

U ime svih vinara obratio se dobitnik velikog zlata i priznanja „Županovo vino“ za najbolje ocijenjeno vino Marijan Matočec iz Vinarije Matočec iz Đurđevca. 

Ovogodišnje uzroke berbe iz 2019. godine predali su na ocjenjivanje: Vina Jušta, Korenko d.o.o., Vinarija Kostanjevec, Vinarija Koren, OPG Šimunić Marko, OPG Ban Alen, OPG Vlado Rep, OPG Topolovčan Ksenija, Kalnička poljoprivredna zadruga, OPG Gašparić Josip, OPG Grudić Tanja i Vinarija Matočec.

Foto KC-KŽ Županija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI