Održana prekogranična konferencija vinogradara i vinara

Prošlog vikenda u Mađarskoj je održana prekogranična konferencija vinogradara i vinara s Vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec i Vinske ceste Villány-Siklós, kao drugo od dva projektna događanja kojima je cilj poticanje suradnje između mađarskih i hrvatskih vinara. Konferencija je dio projekta ”Cross-border-wine routes 2”, koji je odobren za sufinanciranje od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine, a provode ga glavni korisnik Grad Križevci i projektni partner Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. u razdoblju od 1.rujna 2020. godine do 31. kolovoza 2022. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 399.771,57 eura.

Konferenciju je otvorio József Bock, predsjednik Vinske regije Villány, a gradonačelnik Križevaca Mario Rajn zahvalio je mađarskim vinarima na organizaciji te istaknuo da će Grad Križevci i dalje nastaviti pružati potporu jačanju prekogranične suradnje, pozicioniranju vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec, organizaciji vinsko-turističkih događanja i promociji križevačkih vinogradara i vinara. Olinka Gjigaš, direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca, mađarskim je vinarima predstavila Vinsku cestu Križevci-Kalnik-Orehovec. U drugom dijelu konferencije uslijedio je obilazak vinograda i vinskih podruma članova vinske ceste te predstavljanje vinogradara i vinara s područja Villány-Siklós, razmjena znanja i iskustava između mađarskih i hrvatskih vinara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI