Održana tradicionalna utrka Centrum mundi

Ove nedjelje u Ludbregu istrčana je tradicionalna cestovna utrka pod nazivom Centrum mundi, koja se tradicionalno trči za Dan grada Ludbrega koji je službeno obilježen u petak, 19. ožujka. Ove godine za utrku je pristiglo više od 300 prijava, no na kraju je utrku trčalo okruglih 250 trkača. Start i cilj bili su na Trgu Svetog Trojstva, a trčalo su se dvije utrke – ona na 10 kilometara i ona na 2500 metara za građane i rekreativce, na kojoj je tradicionalno sudjelovao i gradonačelnik Dubravko Bilić koji je utrku istrčao u vremenu od 13:54.

Najbrži je u glavnoj utrci na 10 kilometara bio Andrej Hladnik s vremenom 30:58 iz AK-a Varaždin, iza njega je na cilj stigao Bruno Škrinjarić s vremenom 31:16 iz MK-a Velika Gorica, dok je treći bio Alen Čretni iz AK-a Zabok s 31:48. Tea Faber iz AK-a Dubrovnik bila je najbrža u ženskoj konkurenciji, a za 10 kilometara trebalo joj je 34:27. Iza nje u cilj je utrčala Simona Jambrošić iz AK-a Varaždin s 34:29, a treća je bila Ana Dekanić s 40:01.

– Vrijeme je bilo odlično za trčanje uz lagani vjetar, sve pohvale i organizatorima i naravno svim trkačima. Konkurencija je bila jaka, kao i uvijek, i borba do finiša. Sad se trenutno pripremamo za prvenstvo Hrvatske u polumaratonu koje će biti u Osijeku, a naravno da ćemo usput ići i na sve utrke na koje možemo – rekao je pobjednik ludbreške utrke Andrej Hladnik.

Na 2500 metara najbrži je bio Davor Bajan s vremenom 8:22, drugi je bio Albert Rušak s 8:30, a treći Krunoslav Jankulija s 8:37. U ženskoj konkurenciji najbrža Tara Rušak s 10:04, druga Dora Kovačić s 10:10, a treća Jasmina Bajan s 10:12. Treba napomenuti da su se natjecale i osobe u invalidskim kolicima i to u dvije kategorije, ona s asistentom i bez asistenta.

FOTO: Dražen Vađunec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI