Održana završna konferencija projekta Zaželi: čak 53 žene skrbile o 345 starijih

Projektom je bilo omogućeno i osposobljavanje žena za poslove gerontodomaćica i pomoćnog kuhara, nabavljena je zaštitna i radna odjeća za djelatnice, promotivni materijali o projektu te bicikli kao prijevozno sredstvo koje je pripadnicama ciljanih skupina služilo za obilazak korisnika

Dana 19. ožujka 2021. godine održana je završna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi“ financiranog u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Domaćin završne konferencije, ujedno i korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu, bila je Općina Novigrad Podravski. Partneri u projektu su Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Sudionici završne konferencije “Zaposli pa pomozi”

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja radi ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području ranije spomenutih općina. Ovim projektom bile su ukupno zaposlene 53 žene koje su se brinule za 345 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projektom je bilo omogućeno i osposobljavanje žena za poslove gerontodomaćica i pomoćnog kuhara, nabavljena je zaštitna i radna odjeća za djelatnice, promotivni materijali o projektu te bicikli kao prijevozno sredstvo koje je pripadnicama ciljanih skupina služilo za obilazak korisnika. U okviru projekta nabavljene su higijenske potrepštine za sve krajnje korisnike tijekom 24 mjeseca pružene usluge. Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kune, a trajanje projekta je 30 mjeseci. Projekt službeno završava 27. ožujka 2021. godine.

Konferenciji su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, predstavnici projektnih partnera Općina Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci, predstavnice Razvojne agencije PORE KKŽ i ostali uvaženi gosti.

Završnu konferenciju projekta otvorio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, koji je pozdravio sve prisutne te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci u ovom i u ostalim projektima. Načelnik Brljek zahvalio se i svim partnerima na dosadašnjoj suradnji, a poglavito PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, na tehničkoj i stručnoj pomoći i podršci.

Načelnik Općine Novigrad Podravski, Zdravko Brljek

U nastavku konferencije, voditelj projekta Petar Papac prezentirao je sve odrađene aktivnosti te zahvalio svim prisutnima na uspješnoj suradnji. Svima prisutnima obratili su se i Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad uime svih projektnih partnera, Vesna Kuterovac, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci, Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, koji je čestitao Općini Novigrad Podravski na uspješno završenom projektu i na ostvarenju svih dosadašnjih projekata te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima.

Voditelj projekta Petar Papac

Završnu konferenciju projekta zaključio je Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, zahvalivši još jednom institucijama, partnerima i sudionicima projekta na cjelokupnoj suradnji.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Novigrad Podravski

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI