Održana županijska smotra folklora, evo tko ide na državnu smotru

U Turističkom informativnom centru u Križevcima održana 23. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora. Organizator je bila Koprivničko-križevačka županija, a domaćin KUD Prigorje Križevci. Sudjelovalo je šest folklornih društava u dvije kategorije.

U kategoriji koreografiranog folklora nastupao je KUD Petar Preradović iz Đurđevca, koji se ujedno plasirao na državnu smotru. U kategoriji izvornog folklora nastupao je KUD Prigorje iz Križevaca, KUD Srce iz Koprivnice, KUD Tomislav iz Svetog Ivana Žabna, KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca te Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec. Folklorna skupina KUD-a Prigorje na županijskoj smotri izvornih folklornih skupina prikazala je scenski prikaz pod nazivom „Prigorska svila – zabava v Glogovnici; izvorne pjesme i plesovi Križevačkoga prigorja novijeg datuma”. 

Ženska pjevačka skupina KUD-a Prigorje nastupila je nedavno na županijskoj smotri malih vokalnih sastava u kategoriji izvorne pučke glazbe te su se kao i folklorna skupina plasirali na državnu smotru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI