Održani 13. Dani hrvatskih svetaca i blaženika – izložba diljem zemlje

U Križevcima su prošli četvrtak počeli 13. Dani hrvatskih svetaca i blaženika, a manifestacija je trajala do nedjelje. U četvrtak je najprije misnim slavljem koje je predvodio rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml. te otvorenjem izložbe Karin Grenc započeo program i to u crkvi sv. Ane uvodnim pozdravima župnika križevačke župe sv. Ane Stjepana Sovičeka te programom koji su izvele katoličke influencerice Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić, članice Molitvene zajednice mladih u Zagrebu „Sveti Marko Križevčanin“.

Program je nastavljen u atriju Gradske galerije otvorenjem izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ splitske slikarice i kiparice Karin Grenc. Autorica je izložila dvadesetak radova različitih dimenzija, uglavnom u drvu, reljefa, punih volumena, slika, portreta gotovo svih hrvatskih svetaca i blaženika te više slugu i službenica Božjih. Izložba će u Križevcima biti otvorena do 5. lipnja, a nakon zatvaranja, izložba će tijekom godine biti postavljena u Šibeniku, Svetom Križu Začretju, Sisku, Čapljini, Dubrovniku, u Zagrebu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i u župi bl. Augustina Kažotića, zatim u Splitu, Čakovcu, u župi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu, u Puli, Đakovu te Karlovcu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI