Održani Haiku susreti u Ludbregu: Stigli radovi iz cijelog svijeta

Centar za kulturu i informiranje D. Novak nakon prošlogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa ove će godine biti domaćin 24. Haiku-susreta u Ludbregu.

Susreti haiku pjesnika u Ludbregu postali su tradicija, a sam grad prepoznat je kao jedan od gradova-centara haiku poezije. Na ovogodišnji natječaj svoje haikue poslalo je 158 autora iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država, Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, Mađarske, Grčke, Kanade, Poljske i Rumunjske te Bangladeša, Italije, Kine i Rusije. Ukupno je, ne računajući haikue pristigle za natječaj “Afrodita”, stiglo 820 haikua od čega su u zbornik uvrštena 352 haikua.

U čast i sjećanje na utemeljitelja ludbreških Haiku-susreta Zdenka Oreča Gavrana (1930. – 2020.) ove je godine organiziran i natječaj za haiku na temu gavran, a na taj su natječaj prijavljena 168 autora iz cijelog svijeta.

Haikue su ocjenjivali istaknuti hrvatski pjesnici haikua Enes Kišević (Zagreb) i Dejan Pavlinović (Pula). Prva nagrada otišla je Simonu Hansonu u Australiju, druga Cezaru Florinu Ciobicău u Rumunjsku, a treća Michaelu Dudleyu u Kanadu. Oba zbornika radova predstavljena su na 24. Haiku susretima održanima u subotu u dvorcu Batthyany, a nakon programa u dvorcu održano je i otvorenje japanskog vrta te otkrivanje spomen-ploče Zdenku Oreču.

FOTO Dražen Vađunec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI