Održano prvo prvenstvo grada Ludbrega u šahu: Najbolji Marta i Petar

Prošli petak održan je prvi turnir grada Ludbrega u šahu. Inicijativu za školu šaha pokrenuo je prije godinu i pol Silvije Kutle, a u petak su šahovski prvaci Ludbrega postali Marta Filipašić i Petar Dolenec.

– Turnir je krenuo u 16 sati, utvrdili smo pravila i parove te odigrali tri kola, a nakon pauze još tri. Tada je krenulo razigravanje, a u ‘finalu’ je Petar Dolenec bio bolji od Vanje Pepelko. Kod djevojčica u finalnoj partiji Marta Filipašić bila je bolja od Lare Dolenec – rekao nam je voditelj Silvije Kutle. Nakon turnira uručeni su pokloni za 30 djece, pehari te je razrezana i torta.

– Još bih spomenuo kako su neka djeca čak morala čekati i sjediti sa strane dok drugi igraju jer nema dovoljno šahovskih garnitura. Imamo ih trenutno osam, a još bi bilo potrebno najmanje pet. Ipak smo se snašli i turnir je dobro prošao. Moram reći i da u petak imamo prvu skupštinu kluba i u ponedjeljak ćemo predati dokumentaciju za unos kluba u službeni registar klubova – rekao nam je Silvije, tako da će ova lijepa inicijativa postati i službena pa u budućnosti možemo očekivati puno dobrih rezultata ludbreških šahista.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI