ODVJETNIŠTVO POKRENULO ISTRAGU ‘Poduzetni mladi Koprivničanac u pola godine utajio više od 800.000 kuna poreza od kupoprodaje vozila’

Državni odvjetnici odlučili su 31. kolovoza ove godine pokrenuti službenu istragu


Autor: podravski.hr — 07.09.2018. / 18:36 Crna kronika

Ilustracija / Policija izlazi iz zgrade Porezne uprave u Koprivnici

Mladi i poduzetni Koprivničanac (32), sumnja koprivničko Općinsko državno odvjetništvo, “zamaglio” je u samo šest mjeseci više od 800.000 kuna na ime raznih poreza i tako oštetio državu. On je, tvrde, “zaboravio” prijaviti i platiti pedeve i porez na dohodak od kapitala od kupoprodaje vozila, čime se bavila firma u kojoj je on odgovorna osoba.

Državni odvjetnici odlučili su 31. kolovoza ove godine pokrenuti službenu istragu protiv njega zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine te što nije vodio poslovne knjige.

– Postoji osnovana sumnja da okrivljenik, od siječnja do lipnja 2016. godine, u Koprivnici, kao odgovorna osoba trgovačkog društva koje se bavi kupoprodajom vozila, nije obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost i porez na dohodak od kapitala u iznosu većem od 800.000,00 kuna – navode u ODO-u te dodaju kako mu se na krimen stavlja i činjenica da nije vodio poslovne knjige za društvo koje je po zakonu obvezan voditi. (ib)

FOTO: Ilustracija