Oglas iz usluge: Traži se oporba u Đurđevcu, zadnji put viđena prije pet godina

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Piše Vladek Antolaš Mastermind

zadnji put viđena kod rušenja Fišerova. Molimo poštenog nalaznika da je vrati u politički život grada.

Ovaj oglas objavljujem isključivo iz znatiželje da svi saznamo kakvo će se demokratsko političko ruho nositi ovu sezonu jesen-zima 2020./2021.
Di su nestali oporbeni junaci koji su posadili one dvije maćuhice pred Rozalijom? Di su oni koji su demonstrativno kuhali ekstra poseban grah za 1. maj ? 

Nema ih! Štampaju majice s porukama županu, to im je domet. Neki se povode parolom prema vladajućima “ako ih nemreš pobijediti, onda im se pridruži”, neki opale status na fejsu da sve puca, a imaju tri pratitelja i sva tri iz familije. Ostali su valjda popili tablete za nevidljivost. 

Jesu uopće ikome potrebni?!

Jesu, jesu, svima onima koji ovih dana po birtijama šapuću da im je vlast ukinula gablece u komunalnim i gradskim firmama, svima koji misle da je ona “Turska kula” na septičkoj promašen projekt, svima koji misle da je rotor na Peskima “zažmeknjen”.

A jesu junaci. Pod jedan, napuntaju sveta, pod dva, nije zišlo po njihovom, pod tri, odmagle !

Skupite hrabrosti, dragi oporbenjaci, izađite na svjetlo, preuzmite brigu za svoje birače. Birače za koje samo pred izbore imate slatkih bombona. 

Znam, muka je gledati kako grad naočigled raste, napreduje, a to nije vaša zasluga, ali s druge strane, je li baš sve što vlast napravi dobro?

Izdaleka se čini da SDP-a nema, a HDZ je desna ruka ili mali od palube u vijeću, a za ostale koji nisu u vijeću, a navodno postoje na tlu grada, kao HSS, ŽZ, Domovinski, HSLS, MB365,  Možemo, Pametno, samo smo čuli s TV-a u nacionalnoj ligi.

Na proljeće ide novi krug lokalnih izbora, nove se karte miješaju, svi budu bijele košuljke do onda napeglali, naperlitali svoje vanjske dojmove, zapeti, spremni i to je ok, ali sad kao da smo faćuki, nismo interesantni nikome, npr. hoće nas samo tata, a mama je odmaglila z drugim. Takav je dojam ostavila oporba u svom ovom mandatu.

Neke je od „borbe“ za Đurđevac odbio volonterizam, pa nema plaćice, pa zakaj da se muče, neki su se pomirili sa svojim dometima pa da se kao ne sramote, al’ ni to nije problem jer smo svi svoji i znamo se, nema zamjeranja. Gle mene, ja ovak tupast pa pišem za novine. Ko bi ga znal kaj se mota našim sugrađanima  političarima po glavi?! 

Možda se samo čeka da današnjim dužnosnicima dosadi voditi Grad, možda čekaju da se ovi sami popiknu, a možda nemaju prigovora ko mali Crnogorac koji nije prozborio riječ do pete godine i onda je jednog dana samo rekel –„Daj sol!“ pa kao sad ga roditelji pitali zašto nije dosad govoril uopće – „Pa nisam imao primjedaba“. Tak i oporbenjaci valjda. Nemaju „primjedaba“, blago nama.

Pa osjećaj uopće nije lijep da je Grad poput jare djevojke i ima samo jednog prosca, a bila jedina žena na dve vatrogasne zabave. Pa kak ?

No ja sad izazivam malo, al bez kakve-takve oporbe  demokracija je bliža jednoumlju, a to pak nije nikome u interesu.

Nema veze, koga nema, može se bez njega.

Mogu napomenuti kako među ljudima uglavnom vlada osjećaj da nam svejedno gaće kroje u Zagrebu ili čak za neke teže slučajeve vrijedi da nam Amerika kroji i šešire i gaće jer ovih smo dana svjedoci strašno važnih izbora u toj divnoj dalekoj demokraciji pa je evo taj vjetrić i mene ponukao da propitam politiku našeg malog i sretnog Đurđevca pa i okolice.

Ok, lepo nam je, dobro nam je, nek nam je!

Vladek Antolaš Mastermind
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI