Ogorčena Ljubica: Zbog zapuštenog imanja trpi naš uzgoj povrća

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanarima Ulice Pod lipama u prigradskom naselju Starigrad već duže je trn u oku zapušteni kupinjak uz njihove kuće. Nekadašnji kupinjak predstavlja pravo ruglo i postao je leglo štakora i zmija, što posebno stvara probleme obitelji Novak čija je kuća smještena tik uz zapušteno imanje.

– Bavimo se uzgojem povrća u našem vrtu i zbog zapuštenog imanja stalno trpimo štete. Punih pet godina u tom se kupinjaku ne radi ništa, a dodatnu štetu nam je napravila i oronula ograda – žali se Ljubica Novak.

Ljubica Novak

I ostalim stanovnicima, dodaje ona, smeta ruglo u ulici pa su u više navrata upozorili i gradsko komunalno redarstvo. Unatoč prijavama, čišćenje kupinjaka nije obavljeno pa stanovnici razmišljaju čak i o pokretanju peticije kako bi se zapuštena parcela konačno dovela u red.

– Zapušteno imanje predstavlja ugrozu za sve nas koji živimo u Ulici Pod lipama. Svatko je dužan voditi brigu o svom imanju pa tako očekujemo i da se vlasnika kupinjaka natjera da učini ono što mu je obveza. Umorili smo se od pisanja dopisa gradskom komunalno redarstvu i ako se to imanje uskoro ne uredi, sigurno ćemo pokrenuti i peticiju kako bi nas nadležni konačno ozbiljno shvatili – naglašava Ljubica Novak.

Izlika da novi vlasnik kupinjaka, dodaje ona, živi u Njemačkoj, za stanovnike ulice je neprihvatljiva.

– Ako vlasnik ne živi tu, neka se izvoli pobrinuti da se imanje uređuje. Vrlo lako može nekome platiti da obavi taj posao umjesto njega – zaključila je Ljubica Novak.

U gradskoj upravi ističu kako su upoznati s problemom zapuštenog kupinjaka u Starigradu.

– Vlasniku je poslana opomena, odnosno nalog da treba očistiti parcelu. Ako to ne učini, parcela će biti očišćena po trećoj osobi, a na trošak vlasnika. Problem s parcelom je što je to kupinjak i u njemu se nalaze betonski stupovi pa se zemljište ne može očistiti malčerom – navode u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI