Ogorčeni mještani: Put nam je prepun rupa i sve manje se koristi

Za većinu mještana Glogovca, naselja na području općine Koprivnički Bregi, prioritet je asfaltiranje puta u odvojku Bilogorske ulice. Šljunčani put Glogovčanima znatno skraćuje odlazak do liječnika i ljekarne, a takva podloga otežava im vožnju biciklom. U odvojku su smještene i dvije naseljene kuće pa je i za njihove vlasnike asfaltiranje prioritet.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Put je pun udarnih rupa i sve manje mještana ga koristi jer nitko ne želi oštetiti svoj auto. Rupe na ulazu u odvojak s Podravske magistrale nedavno su sanirane, ali nakon nekoliko kiša sigurno će opet nastati nova oštećenja. Bilo bi puno isplativije asfaltirati taj put nego ga sanirati dvaput godišnje kako se to sad radi jer kad se zbroje ulaganja u održavanje, već je odavno mogao imati asfalt – kažu mještani Glogovca.

Šljunčani put zadaje probleme i biciklistima zbog brojnih udarnih rupa, kao i prašine koja se „podiže“ prilikom prolaska auta.

– I kad se navozi novi sloj šljunka teško je voziti se biciklom jer nam onda malo veći kameni zadaju probleme. I prašina nam malo smeta kad koristimo taj put, ali nam ipak skrati odlazak do liječnika za dobrih 15 minuta, a to nam puno znači – kažu mještani Glogovca.

U općinskoj upravi ističu kako je dio puta uz naseljene kuće nedavno saniran, a asfaltiranje kompletnog odvojka u Bilogorskoj ulici uvršteno je u ovogodišnji proračun.

– U planu je da se asfaltiranje obavi u ovoj godini, ali s obzirom na situaciju s krizom uzrokovanom koronavirusom, ne možemo sto posto obećati da će biti i obavljeno. Sve će ovisiti o sredstvima koja će se slijevati u naš proračun i projektima za koje očekujemo financijsku podršku iz državnog proračuna. Znamo da taj put puno znači mještanima pa je i nam cilj da čim prije dobije asfalt – navode u općinskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI