Ogorčeni mještani: Tražimo od gradske uprave da konačno našu ulicu dovede u red

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici Ulice Ivana Trubelje u koprivničkom kvartu Vinica, iako su konačno dočekale uređenje ceste u svojoj ulici, i dalje su nezadovoljni i to zbog neuređenih bankina. Cesta je dobila sloj sipine kojim se više prilikom prolaska auta ne podiže prašina. No, neuređene bankine uzrokovale su nove rupe na prilazima njihovim kućama, što je razlog novog njihovog nezadovoljstva.

Darinka Miketić

– Nakon deset godina konačno smo dočekali da se nešto učini s cestom i riješili smo se prašine, no kako to obično biva kod nas uvijek postoji onaj ali. Sa sipinom smo dobili i problem neuređenih bankina i sad opet imamo probleme, a upitno je što će biti s odvodnjom oborinskih voda – kaže Darinka Miketić.

Od radnika koji su obavljali radove stanovnici su dobili odgovor da sami urede bankine, što ih je dodatno razljutilo.

– Skoro da i nema kućanstva gdje je nakon ovih radova prilaz kući poravnat s cestom. To je nedopustivo i ako se nešto već radi, onda se to treba napraviti na odgovarajući način, a ne “ofrlje”. Tražimo od gradske uprave da se pobrine i za banikine i konačno našu ulicu dovede u red – kaže Darinka Miketić.

Za obitelj Miketić problem stvara i put koji prolazi uz njihovu kuću, a o kojem gradska uprava već duže ne vodi brigu.

– Upozorili smo i na taj problem, ali se taj put i dalje ne održava – dodala je Darinka Miketić.

U gradskoj upravi ističu kako se prema planu uređenja 13 kilometara nerazvrstanih cesta neće obavljati uređenje bankina i prilaza kućama zbog same konfiguracije terena, nedostatka prostora i nepostojanja sustava odvodnje oborinskih voda. 

– Visina novouređenog sloja ceste bit će maksimalno za dva do tri centimetra viša od prijašnje, što neće narušiti konstrukciju ceste i statiku prilaza kućama. Za otprilike desetak dana pristupit će se završnom uklanjanju sloja kamene sipine, čime će se dobiti konačna vizura rekonstruirane ceste. Usporedno s trenutnim radovima, Grad Koprivnica radi na projekcijama uređenja ulica u prigradskim naseljima, među koje spada i Ulica Ivana Trubelje te samim time i iznalaženje najboljeg rješenja odvodnje oborinskih voda – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI