Ogorčeni na gradsku upravu: Godinama slušamo samo pusta obećanja!

Stanari Ulice Ivana Mažuranića u širem središtu Đurđevca već duže upozoravaju gradsku upravu na oštećenja na cesti i nogostupu u njihovoj ulici. Rupe i oštećenja na cesti stvaraju probleme svim vozačima koji prolaze kroz njihovu ulicu, pogotovo prilikom mimoilaženja kad su prisiljeni proći preko nenadanih prepreka.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Moramo dobro paziti kako ne bismo oštetili svoje automobile, a na dva mjesta problem predstavljaju i šahtovi za oborinske vode jer je oko njih popucao asfalt pa su povišeni u odnosu na cestu. Povišeni šahtovi posebno su opasni za bicikliste i prava je sreća što dosad nitko nije stradao – ističu stanari Ulice Ivana Mažuranića.

Nogostup je, dodaju oni, pun ulegnuća pa stariji stanovnici moraju biti oprezni prilikom svakog koraka. Stariji građani, koji su prisiljeni hodati uz pomoć guralica i drugih pomagala, zbog toga obavezno hodaju po cesti, kao i zbog činjenice da na spoju s Ulicom Vladimira Nazora nema rampe koja bi im omogućila prijelaze preko ceste. Propust je, ističu stanari, očito napravljen prilikom izgradnje nogostupa jer je počela propadati podloga ispod asfalta i zbog toga nastaju ulegnuća.

– Kako se od nas očekuje da redovito plaćamo komunalnu naknadu, tako i mi tražimo da se saniraju oštećenja u našoj ulici. To nije neka velika investicija pa nam posebno smeta to što se gradska uprava nije pobrinula da se saniraju oštećenja na cesti i nogostupu – kažu stanari Ulice Ivana Mažuranića.

Već duže stanari Mažuranićeve traže i da se uredi pješačka staza na spoju njihove i Ulice Tina Ujevića, kao i da se proširi raskrižje na spoju s Ulicom Đure Basaričeka koje također stvara probleme vozačima, te da se urede povišeni prilazi kućama.

– Gradska uprava dobro je upoznata s kompletnom prometnom problematikom u našoj ulici i nakon svakog našeg prigovora dobivamo obećanja da će se sanirati oštećenja te da je u planu i izgradnja nogostupa u Ulici Tina Ujevića. No, u protekle četiri godine samo su u dva navrata pokrpali najudarnije rupe – zaključili su stanari Ulice Ivana Mažuranića.

U gradskoj upravi ističu kako se sanacija Ulice Ivana Mažuranića nalazi u programu održavanja komunalne infrastrukture za koji su sredstva osigurana u proračunu.

– Dinamika radova u Ulici Ivana Mažuranića zadana je ostalim radovima na području grada – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI