Ogorčeni poljoprivrednik: Zbog mosta ne mogu brati lanjski kukuruz

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obnova mosta na kanalu Zdelja u Donjim Zdjelicama, naselju na području Općine Virje, stvara veliki problem Danijelu Saraji koji u tom predjelu ima 1,5 ral zemljišta. Most je, kaže Danijel, već godinu dana zatvoren za promet pa, iako je počela nova sjetva, on još uvijek ne može pobrati prošlosezonski kukuruz.

-Već godinu dana zbog obnove mosta ne mogu do svojih parcela. S traktorom mogu koristiti obilazni put, no kombajn tom dionicom ne može proći. Zemljišta su udaljena od moje kuće oko 200 metara, a obilaznim putem imam pet kilometara – žali se Danijel Saraja.

Obnova mosta, dodaje on, počela je zajedno s uređenjem kanala koje je odavno završilo, kao i gradnja nove konstrukcije, no ploče koje treba postaviti na most i dalje stoje pokraj prilaznog puta.

-U nekoliko navrata sam bio i u Općinskoj upravi kako bih saznao kad ću opet moći nesmetano doći do svojih parcela. Svaki put mi je rečeno da će ploče biti postavljene u najkraćem mogućem roku, ali još ništa nije učinjeno po tom pitanju. Mi smo jedina mlada obitelj koja živi u Donjim Zdjelicama pa bi se o tom trebalo voditi računa i svakako nam olakšati, a ne otežavati svakodnevicu – ističe Danijel Saraja.

Mirko Perok, načelnik Općine Virje, ističe kako je za postavljenje ploča potrebna posebna dizalica zbog njihove velike težine.

-Tvrtka koja ima tu dizalicu stalno izvodi radove u Rijeci pa se čeka da tamo završe posao kako bi mogli doći u Donje Zdjelice. S tom dizalicom su i podignute ploče prije obnove konstrukcije, a samo njen posao koštao je 12.000 kuna. Uskoro bi ta tvrtka trebala završiti posao u Rijeci i odmah nakon toga će doći u Donje Zdjelice i postaviti ploče. Znamo da su vlasnici parcela zakinuti zbog sadašnjeg stanja, no mi činimo sve što je u našoj moći da se završi obnova mosta – kaže Mirko Perok.

FOTO: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI