Ogorčeni poljoprivrednik: Zbog mosta ne mogu brati lanjski kukuruz

Podravski list profile
Danijel godinu dana trpi štetu zbog preduge obnove.

Obnova mosta na kanalu Zdelja u Donjim Zdjelicama, naselju na području Općine Virje, stvara veliki problem Danijelu Saraji koji u tom predjelu ima 1,5 ral zemljišta. Most je, kaže Danijel, već godinu dana zatvoren za promet pa, iako je počela nova sjetva, on još uvijek ne može pobrati prošlosezonski kukuruz.

-Već godinu dana zbog obnove mosta ne mogu do svojih parcela. S traktorom mogu koristiti obilazni put, no kombajn tom dionicom ne može proći. Zemljišta su udaljena od moje kuće oko 200 metara, a obilaznim putem imam pet kilometara – žali se Danijel Saraja.

Obnova mosta, dodaje on, počela je zajedno s uređenjem kanala koje je odavno završilo, kao i gradnja nove konstrukcije, no ploče koje treba postaviti na most i dalje stoje pokraj prilaznog puta.

-U nekoliko navrata sam bio i u Općinskoj upravi kako bih saznao kad ću opet moći nesmetano doći do svojih parcela. Svaki put mi je rečeno da će ploče biti postavljene u najkraćem mogućem roku, ali još ništa nije učinjeno po tom pitanju. Mi smo jedina mlada obitelj koja živi u Donjim Zdjelicama pa bi se o tom trebalo voditi računa i svakako nam olakšati, a ne otežavati svakodnevicu – ističe Danijel Saraja.

Mirko Perok, načelnik Općine Virje, ističe kako je za postavljenje ploča potrebna posebna dizalica zbog njihove velike težine.

-Tvrtka koja ima tu dizalicu stalno izvodi radove u Rijeci pa se čeka da tamo završe posao kako bi mogli doći u Donje Zdjelice. S tom dizalicom su i podignute ploče prije obnove konstrukcije, a samo njen posao koštao je 12.000 kuna. Uskoro bi ta tvrtka trebala završiti posao u Rijeci i odmah nakon toga će doći u Donje Zdjelice i postaviti ploče. Znamo da su vlasnici parcela zakinuti zbog sadašnjeg stanja, no mi činimo sve što je u našoj moći da se završi obnova mosta – kaže Mirko Perok.

FOTO: Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti