Ogorčeni stanari: Autima ne možemo normalno ući u svoja dvorišta

Stanari Zagrebačke ulice u koprivničkom kvartu Podolice već duže se žale da nemaju odgovarajuće kolne prilaze s ceste u svoja dvorišta. To zadaje problem onima koji imaju aute jer su prisiljeni parkirati aute na suprotnoj strani ceste ili ulaziti na svoja imanja iz smjera Čakovečke ulice.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Punih 40 godina živim tu u Zagrebačkoj ulici i autom se na naše imanje ulazi s vrtne strane odnosno iz Čakovečke ulice. Susjedi su u više navrata upozoravali mjerodavne da kolni prilazi nemaju svoju svrhu jer autima ne možemo normalno ući u svoja dvorišta, ali svi „peru ruke“ od tog problema – kaže Jasna Uzelac, koja je dodala da je glavni problem u tom što su prilazi prestrmi i preuski, a to je praktični, ali i sigurnosni problem. 

Jasna Uzelac

Bilo kakva dostava namještaja ili građevinskog materijala stanovnicima zadaje dodatni problem jer i za dostavna vozila moraju pronaći alternativni prilaz.

– Za nas je nepojmljivo da se godinama nikako ne može naći rješenje i izraditi projekt kojim ćemo dobiti normalne kolne prilaze. Svakodnevicu nam dodatno zagorčava i gust kamionski promet zbog kojeg svima nama pucaju pročelja kuća. Naravno da nam za to nitko neće nadoknaditi nastalu štetu – zaključila je Jasna Uzelac.     

U gradskoj upravi ističu kako su gradske službe upoznate s problemom stanovnika Zagrebačke ulice te su obavile uvid na terenu.

– Kako se radi o kolnom prilazu na državnoj cesti, rješavanje problematike mora biti usklađeno s Hrvatskim cestama, s čime su i upoznati i stanovnici. Grad će svoje stručne službe staviti na raspolaganje i vjerujemo da će problem u narednom razdoblju biti riješen – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI