OGORČENI VLASNICI Izvođač radova ‘uzeo’ nam je dio zemlje i uništio orahe, a načelnik šuti

Želimo javno progovoriti o ovom postupanju za koje smatramo da je grubo narušavanje našeg posjeda i vlasništva - objasnio je Josip Sakač


Autor: podravski.hr — 09.03.2019. / 13:57 Aktualno

Bračni par Sakač ogorčen je zbog poteza Općine / Nikola Wolf

Nemalo i neugodno iznenadili su se Nataša i Josip Sakač kad su vidjeli da je izvođač radova na obnovi prometnice, koja vodi pokraj njihova zemljišta, ušao u njihovo vlasništvo, uništio nekoliko mladih stabala oraha, i to sve bez njihova znanja ili odobrenja.

Usto, na njihovu zemljištu napravljeni su radovi te postavljene odvodne cijevi koje bi tamo trebale odvoditi oborinske vode. Radi se o predjelu Stari Breg u mjestu Slanje, naselju u općini Martijanec. Tamo je, kako doznajemo, Općina naručila radove na asfaltiranju ove prometnice. Prema projektu, odvodni kanali spojeni su s prometnicom šumskog predjela gdje bi se oborinske vode trebale spuštati kroz klanjac do potoka. No, naručitelj radova, prema riječima bračnog para Sakač, nije obavijestio vlasnike zemljišta.

– Budući da se naša klijet nalazi na drugoj strani ovog zemljišta, nismo vidjeli da se pokraj ove prometnice izvode radovi. No, kad smo prošli, imali smo što vidjeti. Izvođač radova ušao je u naše vlasništvo, srušio nekoliko mladih stabala koje smo posadili, napravio odvodni kanal koji bi vodu trebao ispuštati, također na naše zemljište. Jako smo razočarani ovakvim postupkom – nezadovoljan je bio Josip Sakač.

Radovi su obavljeni bez pristanka vlasnika

Vlasnici zemljišta zbog ovoga, kako kažu, grubog zadiranja u tuđe vlasništvo, odgovornom drže Općinu Martijanec, koja je dala izraditi projekt i dopustila izvođačima ulaz u privatno zemljište bez njihova pristanka.

– Ne razumijem zašto nas Općina nije obavijestila. Uništena su mlada stabla i smatramo da nam je učinjena šteta. Podnijeli smo i službeni prigovor Općini, ali do dogovora nije došlo. Smatramo da imamo pravo na naknadu zbog ovoga što je učinjeno – negodovala je Nataša Sakač.

– Želimo javno progovoriti o ovom postupanju za koje smatramo da je grubo narušavanje našeg posjeda i vlasništva – objasnio je Josip Sakač.

Pokušali smo telefonski dobiti načelnika Općine Martijanec Dražena Levaka. Kako nije odgovarao na naš poziv, poslali smo i SMS te e-mail na službenu e-mail adresu. No, niti to nije urodilo plodom te smo do zaključenja ovog broja ostali bez odgovora. To nije prvi put da načelnik Levak odbija komunikaciju s nama na temu problema i događaja na općinskom području. (md)