Ogromno klizište u Krapinsko-zagorskoj županiji zatrpalo glavnu cestu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na tisuće kubika zemlje pokrenulo se ispod kamenoloma Gorjak kraj Gornjeg Jesenja prošlog tjedna i zatrpalo državnu cestu DC74 u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ogromno klizište pregazilo je i počupalo stabla, a sve se zaustavilo na cesti koju je potpuno blokiralo. 

No ni nakon četiri dana od pokretanja klizišta nisu poduzete konkretne radnje na zatrpanoj cesti, kaže načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec. 

– Dobili smo informacije od Hrvatskih cesta da će biti na terenu, ali do sad nemamo nikakve službene informacije. Nama ne daju da sami počistimo cestu. Stručnjaci su trebali biti na terenu i procijeniti situaciju, a potom treba ići sanacija klizišta, odnosno odrona. Na sreću u blizini nema nikakvih objekata, ali ne znamo što se događa “gore”, otkuda je odron krenuo. Zemlja se odronula točno od mjesta na kojem je naše odlagališta otpada i ne znamo što se na odlagalištu sad događa. Tu ide otpad iz pola naše županije, odnosno iz tri grada i pet općina – rekao nam je prošlog tjedna načelnik.

Također, tu je i kamenolom Gorjak koji radi već 40-ak godina. 

– Teško mi je sada reći je li se odron pokrenuo uslijed djelovanja podzemnih voda ili možda potresa jer smo i mi jako osjetili petrinjske potrese. Imamo prijavljene štete i to na crkvi te osnovnoj školi u našem mjestu te na pet obiteljskih kuća – rekao je Ranogajec. (24sata)

FOTO Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI