Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ojađena Marica: Unuka me prevarila i bez mog znanja prodala mi grunt!

Marica Kucel (74) iz Ferdinadovca ostala je šokirana, ističe ona, kad je saznala da je ostala bez poljoprivrednog zemljišta koje je godinama davala u harendu, a zauzvrat dobivala drva za ogrjev. Još veći šok, dodaje ona, uslijedio je kad je saznala da je parcelu bez njenog odobrenja prodala njena unuka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prije osam mjeseci, priča Marica, odlučila je unuci pokloniti dio dvorišta kuće u kojoj je živio njen sin. To je, tvrdi Marica, unuka iskoristila i da se domogne poljoprivredne parcele koju je prodala.

– Moj je sin umro lani i njegova kuća pripala je unuci. Na tom imanju dio dvorišta bio je u mom vlasništvu i kako unuka ne bi imala problema s prodajom kuće, odlučila sam se odreći toga u njenu korist. Unukin dečko me odvezao u Đurđevac javnom bilježniku i meni nije bilo ni na kraj pameti da provjeravam što potpisujem. Ona je očito dodala i česticu poljoprivredne parcele, a da to uopće nisam znala – kaže Marica Kucel.

Tek nedavno kad nije dobila drva za ogrjev koje inače dobiva kao harendu, ističe Marica, saznala je da je ostala bez tog grunta.

-Nazvala sam kuma koji obrađuje tu parcelu i pitala ga kad će mi dovesti drva, a on mi je odgovorio da više nema ništa s tim gruntom jer je prodan. Nisam mogla vjerovati da se to događa jer na kućnu adresu nisam dobila nikakvu obavijest da parcela više nije moja – kaže Marica Kucel.

Kad se pomirila s činjenicom da je ostala bez grunta, domeće ona, nazvala je unuku i pokušala s njom dogovoriti da joj onda barem da dio novca od prodaje.

– Unuka je bila bezobrazna i uz pogrdne riječi rekla mi je da neću dobiti ništa i poklopila mi slušalicu. Zemlju je prodala za 15.000 eura, a tražila sam da mi da barem 2000 jer jedva spajam kraj s krajem. Živim od 1100 kuna mirovine i harenda koju dobivam za grunt meni puno znači. Moram platiti obiteljski spomenik koji je obnovljen nakon sinove smrti, krovište na mojoj kući u katastrofalnom je stanju, a trebaju mi i drva za ogrjev. Moju unuku očito to nije briga i ona je bez imalo ljudskosti u sebi napravila to što je napravila. Sad ću sigurno podnijeti tužbu i sudskim putem dokazati da je iskoristila moju dobrotu i prevarila me – zaključila je Marica Kucel.

Kontaktirali smo prozvanu unuku koja je odbila dati bilo kakvu izjavu.

FOTO Darko Imbriša

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI