Oklevetao šeficu Turističke da hoda s fotićem i prijavljuje sumještane

Podravski list profile

Olinka Gjigaš, šefica križevačke Turističke zajednice, povukla je privatnu tužbu zbog klevete protiv Mladena Kešera, načelnika Općine Kalnik te šefa županijskog SDP-a, nakon što joj se Kešer na sudu ispričao.

Tužbu je podignula u prosincu 2016. godine zbog Kešerova nastupa na lokalnim radiju, u kojemu ju je optužio da želi napakostiti svome kraju, da hoda okolo s fotoaparatom i slika mještane Kalnika te ih prijavljuje. Mještanima je, također, poručio neka se pripaze kad s ona s fotoaparatom prolazi pokraj njih jer će ih fotografirati i prijaviti te će zbog toga imati problema.

Taj je istup bio motiviran nekolicinom prijava koje je Olinka Gjigaš podnijela mjerodavnim inspekcijama zbog sumnji u nelegalno odlaganje i spaljivanje općinskog otpada. U tužbi je navela kako su te Kešerove tvrdnje lažne i klevetničke.

U međuvremenu su zakazana četiri ročišta, na kojima se prvak županijskog SDP-a nije pojavio, a na peto ga je, po nalogu Općinskog suda u Bjelovaru, prije dva mjeseca privela policija. Tada je kazao kako mora angažirati odvjetnika.

Olinka Gjigaš, šefica gradske Turističke zajednice

U srijedu je, tako, održano prvo pravo ročište, na kojemu je najprije ispitana tužiteljica.

Prema zapisniku, Olinka Gjigaš rekla je da Kešerovi napadi na nju nisu prestali do danas jer je na društvenim mrežama naziva osobom sumnjivog morala i smanjenih vrijednosti. Rekla je kako nije mogla trpjeti odlaganje otpada, među ostalim i medicinskog, kod mjesne ambulante, kao i spaljivanje lampaša s groblja pa je bila podnijela pet prijava, ali u njima nikoga nije spominjala poimence, pa ni načelnika Kešera.

– Ako se tužiteljica zbog mojih izjava na radiju našla uvrijeđena ili oklevetana, ja joj se u tom slučaju pred sudom ispričavam – rekao je potom Kešer.

Nakon isprike zastupnik Olinke Gjigaš kazao je kako je spreman povući tužbu ako Kešer šefici Turističke zajednice podmiri dio sudskih troškova u iznosu od 2500 kuna, na što je Kešer pristao.

– Takve besmislene tužbe ne bi nikome trebale padati na pamet, pogotovo protiv ljudi koji zastupaju društveni interes – izjavio je Kešer nakon okončanja spora. Olinka Gjigaš kazala je kako nema komentara.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI