Okorjeli prekršitelj vozio pod zabranom i odbio alkotest, ‘slobodu’ je jako skupo platio

Vladimir (39) iz okolice Križevaca presudom Općinskog suda u Bjelovaru mora platiti ogromnih 17.400 kuna novčane kazne zbog prometnih prekršaja koje je skrivio 1. travnja oko 15.30 sati u Svetom Petru Čvrstecu.

Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Bjelovaru, Vladimira su križevački policajci zaustavili tijekom vožnje osobnim automobilom premda mu je rješenjem križevačke Stalne službe Općinskog suda upravljanje vozilima B kategorije bilo zabranjeno. Osim toga, policajcima se odbio podvrgnuti alkotestiranju premda je bio vidno pijan.

Osuđeni 39-godišnjak na sudu je priznao prekršaje i rekao sucu Ratku Labanu da je svjesno i namjerno vozio jer je znao da mu je vožnja zabranjena.

– Odbio sam takvo testiranje zato što sam bio svjestan činjenice da sam u nekoj mjeri alkoholiziran pa nisam htio da se utvrdi stvarna koncentracija. Nisam imao nikakav valjan razlog za takvo ponašanje – kazao je Vladimir sucu Labanu.

– Doista mi je iskreno žao što sam ovaj put ponovio takav prekršaj, jer nisam razmišljao o posljedicama koje slijede, pa tako ni o injenici da zbog zadržavanja u zatvoru mogu izgubiti posao i time teže ugroziti svoju egzistenciju. Zbog toga ističem da zasigurno to više neću ponoviti – obećao je tijekom suđenja okrivljeni Vladimir.

Zbog iskazanog žaljenja i priznanja prekršaja sudac bjelovarskog suda nije poslao Vladimira u zatvor iako je to realno mogao učiniti. Kaznio ga je novčanom kaznom za koju nije bilo nikakvih uvjeta za ublažavanje.

Kako se radi o ‘specijalnom povratniku’ koji je svjesno i namjerno ponovio teške prometne prekršaje, sudac mu je na 12 mjeseci zabranio upravljanje vozilima B kategorije zato što je zaključio da je to, zbog sigurnosti prometa i prevencije, bilo potrebno učiniti na dulje razdoblje. Prvotno mu je izrečeno 18.000 kuna kazne, no kako je bio uhićen i zadržan u postaji do prestanka djelovanja alkohola, sudac mu zbog tog vremena umanjio kaznu za 600 kuna. Mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.

FOTO: ILUSTRACIJA/Pijani je Vladimir zbog prometnih prekršaja kažnjen jednom od najviših izrečenih novčanih kazni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI