Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Okrenuo se trend: U prosincu više nezaposlenih Podravaca i Prigoraca

Kako doznajemo u županijskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje, krajem prosinca na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 1690 nezaposlenih osoba. Čini se da je trend smanjenja broja nezaposlenih zaustavljen, jer je u odnosu na studeni na birou 31 nezaposlena osoba više. Ipak, u odnosu na mjesec prosinac prethodne godine evidentirane stanje je mnogo povoljnije jer imamo 632 nezaposlene osobe manje.

U obrazovnoj strukturi nezaposlenih osoba najbrojnije su osobe sa završenom srednjom školom za zanimanja u trajanju do tri godine i školom za KV i VKV radnike (484 osobe ili 28,6 posto), zatim slijede osobe sa završenom osnovnom školom (382 osobe ili 22,6 posto) te osobe sa završenom srednjom školom u trajanju od 4 i više godina (315 osoba ili 18,6 posto).

Promatramo li udio u nezaposlenosti prema dobnim skupinama, krajem mjeseca prosinca najveći udio u evidenciji bilježe osobe dobne skupine 20-29 godina (25,3 posto), 50-59 (22,4 posto) i 40-49 godina (19,2 posto). Krajem prosinca u evidenciji je bilo registrirano 526 nezaposlenih mladih osoba do 29 godina starosti s udjelom od 31,1 posto u ukupnom broju nezaposlenih osoba, što je u odnosu na studeni manje za 36 osoba ili 6,4 posto.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI