OKRŠAJ U KAFIĆU Policajac ‘kobra’ kolegi oteo lisice iz ruku te ga njima pošteno izudarao po glavi

Policajcu je oduzeto oružje i udaljen je iz službe


Autor: podravski.hr — 12.02.2018. / 18:14 Crna kronika

Ilustracija / Veseli sin završio je u policijskoj 'buksi'

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je danas rješenje o provođenju istrage protiv policajca, inače pripadnika elitnih ‘kobri’ u Ravnateljstvu policije, i njegova brata zbog prošlotjednog fizičkog napada na dvojicu policajaca u kafiću As u Sokolovcu kod Koprivnice. Pripadnik ‘kobri’ odmah nakon incidenta suspendiran je i oduzeto mu je policijsko oružje te značka.
“Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 23 sata u ugostiteljskom objektu u Sokolovcu narušavali javni red i mir, zbog čega su im prišla dvojica policijskih službenika u civilu s ciljem da ih spriječe u daljnjem takvom ponašanju. Policijski službenici su im pokazali policijske značke i službene iskaznice, no okrivljenici su, osnovano se sumnja, napali policijske službenike tako da je 39-godišnjak (policajac koji je bio izvan službe, op. a.) odguravao, potezao za odjeću i oborio na tlo jednog policijskog službenika te mu istrgnuo lisice iz ruku i zadao mu njima više udaraca po glavi, dok je 34-godišnjak (policajčev brat)rukama odguravao i udarao drugog policijskog službenika i oborio ga na tlo. Policijski službenici su u događaju zadobili više tjelesnih ozljeda”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo.
Okrivljenicima su određene mjere opreza zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta, zabrane uspostavljanja veze sa svjedocima i zabrane približavanja svjedocima na razdaljinu manju od sto metara.
Kako je prošli tjedan navedeno iz koprivničke Policijske uprave, “osumnjičenik (39) je policijski službenik Ravnateljstva policije i u događaju je sudjelovao van službe. Odlukom nadležnog rukovoditelja udaljen je iz službe”. Policajac je nakon incidenta napuhao 0,71 promil alkohola, a njegov mlađi brat 1,34 promila. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA