Okršaj u klijeti: “Krivim ga za razvod, sponzoruša me varala godinama!”

Stjepan iz okolice Križevaca osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora zbog nesvakidašnjeg obračuna u vinogradarskom predjelu nedaleko od grada. Stjepan se u vinogradu posvađao sa svojim poznanikom i pokušao ga ciglom udariti u glavu kada je ovaj ulazio u automobil kako bi ga na njegovo traženje pomaknuo. Kako bi se obranio od udarca ciglom, napadnuti muškarac obranio se rukom tako da je tupi, ali vrlo snažni udarac umjesto na glavi, završio na ruci. Nesretnik je nakon toga zateturao i pao na tlo, a Stjepan ga je nastavio rukama i nogama tući po cijelome tijelu i glavi.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ozljede po cijelome tijelu

Nesretnik je zadobio više ozljeda, uglavnom natučenja, krvne podljeve i oguljotine. Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Bjelovaru koji se bavio tim kaznenim predmetom, nanošenje teške tjelesne ozljede izostalo je samo zato što su Stjepana od muškarca kojeg je bjesomučno mlatio odvukla dvojica prisutnih. Okrivljeni Stjepan na sudu je rekao kako je tog 11. rujna 2018. godine po vinogradarskom putu vozio tačkama 20 cigli. Nije mogao proći jer mu je smetao traktor i automobil. Otišao je u klijet i rekao da mu se maknu, i vlasnik automobila I.B. mu je rekao: “Tko je on da mu makne auto”. Zatim je, naveo je Stjepan, I.B. uzeo vile koje je imao naslonjene na klijeti i okrenuo prema njemu. Okrenuo se i odjednom osjetio branik automobila na svojim listovima. Smatrao je da ga je I.B. htio napasti i onda je, kako kaže, jednostavno pukao. Inače, nije riječ o neznancima. Stjepan je rekao kako je I.B. kriv za raspad njegova braka te da je njegova bivša supruga s I.B. sigurno četiri godine održavala vezu. Na sudu je Stjepan priznao da ga je izudarao, ali je rekao kako ga je on tijekom sukoba ugrizao tako jako da je morao sljedeći dan u koprivničku bolnicu zato što mu se rana inficirala.

Koprivnica, 091111. Na polju kod mjesta Starigrad kraj Koprivnice na nizbrdici doslo je do prevrtanja traktora u kojem je poginuo vozac Stjepan Medjimurec iz Heresina, slijedi ocevid. Na slici:Ocevid prometne nesreceu kojoj je poginuo 74 godisnji traktorist. Foto: Nikola Wolf / Podravski list / Cropix

Ženu zove ‘sponzorušom’

U pogledu svojih osobnih prilika Stjepan je na sudu naveo kako živi sam, ali se svaka dva tjedna druži sa ženskom osobom. Plaća 1300 kuna alimentacije za sina, a za taj, kako kaže povišeni iznos alimentacije krivi upravo I.B. s kojim se sukobio i svoju bivšu suprugu koju je na sudu nazvao ‘sponzorušom’.

– Ako sam ga i udario ciglom, toga se više ne sjećam. Rekao mi je: “Ja ću ti pokazati tko sam i što sam”. Pukao sam i napao ga – rekao je okrivljeni Stjepan među ostalim na sudu i tako priznao da je pretukao muškarca koji je u vezi s njegovom bivšom suprugom.

Pretučeni I.B. rekao je kako mu je susjed dopustio da se tamo parkira, no Stjepan je došao i izderao se na njega da i on makne automobil. Kako je bilo toplo vrijeme, prozor je bio spušten, a Stjepan ga je, kako je rekao na sudu, udario kroz otvoreni prozor šakom u glavu. Kada je izlazio iz automobila, Stjepan mu je došao iza leđa i povukao ga. Osjetio je da diže ruku koju je instinktivno dignuo te je osjetio udarac u predjelu zapešća. Tek kad ga je nešto udarilo po palcu desne noge, shvatio je da se radi o cigli.

Zvao susjeda u pomoć

Nakon toga Stjepan ga je nastavio tući, a on je pozivao u pomoć susjeda koji ih je tek u drugom naletu uspio rastaviti. Zajedno sa svojom suprugom otišao je najprije na hitnu u Križevce, a zatim u Koprivnicu u bolnicu. Što se tiče njegovih odnosa, naveo je da sa Stjepanom ne slaže nikako dugih 10 godina.

– Konkretno nemam protiv njega ništa, on ima protiv mene, no ja mu nisam kriv za razvod braka. On se namjerno kretao tako da ne može proći, a oštetio mi je i automobil. Stjepan samo traži neki razlog da bi došlo do trzavica – kazao je pretučeni I.B. i naglasio kako u rukama nije imao vile kako ga je Stjepan optužio.

Vile su bile naslonjene na klijet, dodao je on. Da se doista radilo o pokušaju teškog ozljeđivanja do kojeg nije došlo samo pukim slučajem, odnosno činjenicom da se I.B. uspio obraniti rukom, potvrdio je sudski vještak. Svjedočio je i susjed koji je ispričao kako je primio Stjepana i odmaknuo ga od I.B. kojeg je Stjepan mlatio. Slijedom takvih iskaza, bjelovarskoj sutkinji Adeli Batinac nije bilo teško proglasiti Stjepana krivim, a kažnjen je uvjetnim zatvorom u kojem neće završiti ako u roku od dvije godine ne počini novo isto ili teže kazneno djelo.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI