Okršaj u podravskom kafiću zbog najma: Šefica vikala ugostiteljici ‘glupa plavušo!’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Da odnosi najmodavca i najmoprimca ponekad ne završavaju najbolje pokazao je slučaj iz Ludbrega koji je nedavno rješavao Općinski sud u Varaždinu, njegov prekršajni odjel.

Muškarac (47) i žena (42), vlasnici poslovnog prostora jednog ugostiteljskog objekta u Ludbregu, grubo su se posvađali sa svojom 46-godišnjom poslovnom partnericom kojoj su iznajmili ugostiteljski objekt.

Kulminacija svađe koja je zamalo prerasla u tjelesni sukob zbio se 2. veljače ove godine u dva navrata. Prvi put oko 10.30 sati na terasi kafića. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa oko najma sukobile su se vlasnica i žena koja je od nje unajmila objekt. Kako navodi presuda Općinskog suda u Varaždinu, dvije su žene vikale jedna na drugu, galamile, s tim da je vlasnica poslovnog prostora (42) vrijeđala svoju najmoprimku (46) tako da joj je vikala da je “glupa i ogavna plavuša”.

No, izvrijeđana ju je najmoprimka, inače vlasnica ugostiteljskog obrta, nakon toga nekoliko puta odgurnula. Vlasnica poslovnog prostora nakon toga je otišla, a vratila se istog poslijepodneva sa svojim prijateljem. Oko 16.30 sati, kada su stigli u ugostiteljski objekt, krenula je druga runda nasilnog ‘meča’ koji, čini se, samo pukim slučajem nije završio većim nasiljem. Muškarac koji je vlasnici očito poslužio kao zaštita, vikao je i galamio na 46-godišnju šeficu kafića govoreći joj da je kurva i prijetio joj šamaranjem. No, na scenu su tada stupili pozvani ludbreški policajci koji su rastavili i smirili sukobljenu trojku i protiv njih pokrenuli prekršajni postupak i podignuli optužni prijedlog.

Sutkinja je na raspravi 29. ožujka prihvatila taj prijedlog i svakog od okrivljenika proglasila krivim. Svaki mora platiti protuvrijednost od 40 eura kazne, što u kunama iznosi 302 kune, a moraju podmiriti i 150 kuna troškova suda. Presudu je sutkinja utemeljila na optužnom prijedlogu Policijske postaje Ludbreg koji se, kako je naglasila, zasniva na neposrednom zapažanju policijskih službenika koji su sačinili prekršajnu prijavu. Zbog toga nije bilo potrebno pozivati na raspravu i ispitivati okrivljenike. Ako okrivljenici u  mjesec dana uplate dvije trećine kazne, ona će im biti uvažena kao plaćena u cijelosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI