Okućnica dosjetljivog Božidara Mladenovića prava je atrakcija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božidar Mladenović iz koprivničkog prigradskog naselja Jagnjedovec veliku pažnju posvećuje uređenju okućnice. Dosjetljivi Božidar prvo je prije deset godina uredio vlastitu fontanu s raznim detaljima koji plijene pozornost prolaznika, i to od felge za bicikl koja podsjeća na mlin, do ribičkog štapa kojim svatko može uloviti kapitalca.

– Za fontanu sam prvo koristio izvorsku vodu koja je tekla uz moje imanje. Sad koristim vodu iz vodovoda, a fontana je stalno u pogonu. Dobro je i osvijetljena pa je u večernjim satima posebna atrakcija – kaže Božidar Mladenović.

Uz fontanu, pozornost plijene i cvjetnjaci. Umjesto klasičnih posuda Božidar za cvjetnjake koristi razne tradicijske predmete. Tako je i prešu i stroj za rezanje kukuruzovine pretvorio u cvjetne oaze.

– Starine se sve više koriste i kao cvjetnjaci, što im daje dodatnu ljepotu. Sad sam u potrazi za novim starinama koje ću također pretvoriti u cvjetnjake – zaključio je Božidar Mladenović.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI