Olujno nevrijeme opet stvaralo probleme: Ovo je peto koje nas je pogodilo u dva mjeseca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Olujno nevrijeme u subotu je navečer ponovno poharalo pitomačko područje. Najveće štete opet su zabilježene u Otrovancu, Sedlarici i Velikoj Črešnjevici gdje vjetar rušio stabla na kuće i “trgao” plastenike, dok je tuča uništila poljoprivredne usjeve, a u Pitomači je “otpuhan” dio limenog krovišta sa zgrade Pošte.

U Otrovancu gotovo da i nema kućanstva koje nije pretrpjelo štetu, a mještani pričaju da je najjači nalet vjetra izgledao poput pijavice pa nije ni čudo što je “nosio” crijepove s krovišta i rušio stabla na kuće. Tomislavu Kakšu stablo je palo na kuću u kojoj srećom trenutno nitko ne živi.

-Kad je zapuhao vjetar, nismo se ufali izaći iz kuće, a nakon oluje naišli smo na strašan prizor na imanju koje namjeravam preurediti za useljenje – kaže Tomislav Kakša.

Olujni vjetar je na susjednom imanju Ilije Pekića doslovno srušio štagalj.

-U štaglju sam imao razni materijal pa će šteta biti velika. Još nismo počeli čistiti ruševine jer nam je vjetar odnio i crjepove s kuće pa smo prvo to sanirali – kaže Ilija Pekić.

I štete na poljoprivrednim usjevima na području Otrovanca bit će velike. Tuča je Draženu Kakši u potpunosti uništila zelje i tikvice.

-Ovo je peto nevrijeme koje nas je pogodilo u dva mjeseca. Od zelja i tikvica neće biti ništa, a štete su velike i na duhanu i kukuruzu – kaže Dražen Kakša.

U Velikoj Črešnjevici vjetar je srušio štagalj na imanju obitelji Rengel.

-Otkad znam za sebe, ne pamtim ovakvo nevrijeme, a imam 69 godina. Ove godine stvarno nemamo sreće jer skoro da i nema tjedna da nas nepogodi nevrijeme – kaže Slavica Rengel. Dosad je virovitičko-podravski župan Igor Andrović čak četiri puta proglasio elementarnu nepogodu za pitomačko područje, a nema sumnje da će i peti nakon  subotnje oluje koja je ponovno zadala težak udarac poljoprivrednicima. Jak vjetar puhao je i na koprivničkom području, no veće štete nisu zabilježene.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI