Omiljeno izletište u ruševinama: Novi vlasnik ne želi o planovima

Nekadašnje omiljeno izletište Križevčana, Lovački dom Župetnica, još je uvijek u razrušenom i derutnom stanju. Od nekadašnje građevine ostali su samo porušeni ostaci, a brojni Križevčani koji odlaze tamo u šetnju, kao i oni koji žive u blizini, s pravom se pitaju što se planira graditi i uređivati na toj površini.

Ova tema objavljena je u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Čuli smo da je parcela prodana i da se tu planira graditi nekakav objekt i izletište, no nekako mi se čini da od toga neće biti ništa u skorije vrijeme. Pričalo se o motokros stazi, o svakakvim projektima, a koliko znam, nema građevinske dozvole da se radi ikakav objekt. Sada je sve razrušeno pa nekako mislim da se od toga ništa neće ispuniti – rekao nam je jedan Križevčanin koji živi u blizini lovačkog doma.

Parcela na kojoj se nekad nalazio lovački dom prodana je prošle godine i ima novog vlasnika – tvrtku Dom d.o.o. križevačkog poduzetnika Josipa Zidarića, što su nam rekli i iz Hrvatskih šuma koje su parcelu prodale nakon provedenog javnog natječaja ponuditelju s najviše ponuđenom cijenom. Početna cijena od 474 tisuće kuna bila je utvrđena na temelju Elaborata o procjeni tržišne vrijednosti koju je izradio ovlašteni sudski građevinski vještak, a prema informacijama, Zidarić je zgradu nekadašnjeg objekta i okolno zemljište kupio za 664 tisuće kuna.

– Lovački dom Župetnica je prodan g. Josipu Zidariću koji je uredno sve platio te predmetna nekretnina više nije u vlasništvu i posjedu Hrvatskih šuma. Koliko nam je poznato, novi je vlasnik odmah nakon kupnje počeo s radovima obnove lovačkog doma, no nismo upoznati u kojoj su fazi radovi – rekli su nam u Hrvatskim šumama.

Prema stanju na terenu, zasad je srušena nekadašnja zgrada, no drugi radovi još nisu počeli. O planovima, projektu i stanju pitali smo i samog Josipa Zidarića koji nije htio ništa govoriti, već je kratko rekao kako se radi o njegovu terenu te da ne želi ništa komentirati. Lovački dom nekad je bio omiljeno izletište Križevčana, a dugi niz godina trajalo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa između Hrvatskih šuma i lovačkog društva koje je upravljalo domom i naplaćivalo najam ugostiteljima. Sud je na kraju vlasništvo dao Hrvatskim šumama koje su ga prodale pa je završio u rukama poduzetnika. Kako on ne želi komentirati, Križevčani će izgleda još neko vrijeme čekati da vide hoće li nakon 15-ak godina konačno moći nazad uživati na izletištu kakvog pamte ili će u Župetnicu samo na šetnju i rekreaciju.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI