Ona je top tema u gostionicama: Fantomska krava luta Podravinom, mještani otkrivaju…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Si ju videl!?”, pital je Štefina pajdaše pred dućanom u Gotalovu, a oni su mu klimnuli potvrdno i rekli da je još ujutro lutala po susjedovoj mekoti i krenula prema Ješkovu. I tako svakog dana gotovo tri tjedna, nema priče u prekodravskim gostionicama, trgovinama ili na cesti, a da se netko ne dotakne ove kravice.

Odakle je došla nitko točno ne zna, no Prekodravci nam pričaju da je prvi put viđena potkraj siječnja. Danima luta Prekodravljem, za nju zna i policija, carina, mjesni veterinar, svi, no nitko ne zna što bi trebali učiniti kad ju vide.

“To je ne kravica z Prekodravlja! Pak mi bi znali da nam fali vu štali, prije neg’ da nam se žena zgubi!”, priča nam jedan od mještana Gotalova koji ima svoju verziju priče. Jedan od njih je uspio poslikati odmetnutu kravicu te nam je ustupio fotografije na kojima se vidi kako bezbrižno pase prekodravske pašnjake.

“Moguče da je došla z Mađarske, ili kod Legrada ili tu negde po prugi de nema žice. Naša je ne sigurno!”.

FOTO Čitatelj

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI