Oni su bili najpogođeniji: “Naši će članovi ponovno ići na izlete i ljetovanje!”

Đurđevački umirovljenici jedvice su dočekali popuštanje epidemioloških ograničenje kako bi krenuli s aktivnostima. Upravo je starija populacija bila jedna od najvećih žrtava korona-krize, jer su zbog svoje ranjivosti morali otkazati sve svoje aktivnosti. Cijepljenjem i smanjivanjem broja zaraženih dopustilo se starijima da natrag počnu živjeti svoje živote, a prema planovima, jedvice su to dočekali. Udruga umirovljenika Đurđevac održala je tako godišnju skupštinu i izabrala novo vodstvo. Već na skupštini isplanirano je mnogo događaja.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Tomo Jozek i u iduće će četiri godine biti predsjednik Udruge matice umirovljenika grada Đurđevca. Za potpredsjednika je izabran Đuro Hodalić, dok Upravni odbor još čine: Đuro Škurdija, Đuro Horvat, Katarina Zobunđija, Brankica Stipović, Josip Kucel, Katarina Končar, Đuro Golubić, Marica Danček i Marija Hercigonja. U Nadzorni odbor izabrane su Anka Švaco, Katarina Ivašković i Bisreka Zobunđija.  

Izbornu skupštinu rukovodstvo Udruge iskoristilo je i za predstavljanje planiranih aktivnosti.

– Veseli nas što nam epidemiološka situacija dopušta da ponovno organiziramo izlete. Prvo ćemo 14. srpnja ići u Mariju Bistricu i terme Jezerčica, dok ćemo krajem srpnja organizirati tradicionalni izlet bake i unuci i to odlaskom u Daruvarske toplice. Ponovno organiziramo i ljetovanje pa ćemo krajem kolovoza i početkom rujna sedam dana boraviti u Dramlju – ističe Tomo Jozek.

I zbor Udruge će biti aktivan pa je tako u planu, uz sudjelovanje na svim gradskim manifestacijama, i susret zborova umirovljenika s područja županije. Za članove Udruge će biti organizirano i natjecanje u beli, pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu i najbolji će izboriti nastup na županijskom natjecanju.

– Uspješno smo se prošlog vikenda predstavili i na Picokijadi i to na izložbi kolača i aranžiranoj povorci. Redovito utorkom i četvrtkom od devet do 13 sati u prostorijama Udruge provodimo i druženja za naše članove i s pravom možemo reći da smo jedna od najaktivnijih udruga na području županije – zaključio je Tomo Jozek.

FOTO Dinko Borozan

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI