Oni su jedini tenisači na ludbreškom području

Podravski list profile

Sudovčina jedno je od najmanjih mjesta u općini Martijanec s tek nešto više od 300 stanovnika, ali istovremeno sportski najaktivnije. Naime, tamošnja Športsko rekreativna udruga ‘Sudovčina’, osnovana prije osam godina, broji čak 140 članova. Najviše sportaša i rekreativaca bavi se stolnim tenisom, a to je zapravo i jedina udruga koja se bavi ovim sportom na ludbreškom području. Natječu se u tri kategorije i igraju Županijsku stolnotenisku ligu. U udruzi aktivno djeluju i žene koje se bave elektronskim pikadom, kuglanjem na visećoj kuglani i stolnim nogometom.

– Vlastitim sredstvima i donacijama uspjeli smo nabaviti tri nova stola za stolni tenis koji se nalaze u društvenom domu gdje treniramo i igramo Županijsku stolnotenisku ligu. Ukupno je u ligi 10 klubova pa igramo devet jesenskih i isto toliko proljetnih kola. U posljednje vrijeme nam se priključuje puno ljudi iz okolnih mjesta jer sportske aktivnosti provodimo tokom cijele godine, a ljeti igramo odbojku na pijesku, družimo se i roštiljamo uz rijeku Plitvicu. Članovi udruge su osim bavljenja sportom uključeni i u dragovoljni rad na uređenju naselja. Uređuju zelene i cvjetne površine te vode briga o izgledu i zaštiti okoliša. – rekao je Stjepan Golubić, predsjednik ŠRU ‘Sudovčina’. U novije vrijeme vlada velik interes roditelja za uključivanjem njihove djece u školu stolnog tenisa. U suradnji s Udrugom za profesionalnu promociju stolnog tenisa STARR provodi se program kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a kao izvanškolsku aktivnost realiziraju ga licencirani treneri stolnog tenisa. Sve u svemu jedna lijepa sportska priča iz Sudovčine, mjesta udaljenog svega sedam kilometara od Ludbrega.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI