Oni znaju kako: Nakon Turudića i poznati hrvatski odvjetnik izbjegao plaćanje prometne kazne

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Baš kao i nedavno predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, još je jedan poznati pravnik izbjegao plaćanje novčane kazne zbog nedostavljanja podataka o identitetu vozača koji je upravljao automobilom u vlasništvu pravne osobe.

Riječ je Hrvoju Luiju (49), poznatom zagrebačkom pravniku, suvlasniku odvjetničkog ureda Mađarić & Lui u kojem je partner našeg poznatog odvjetnika i sportskog djelatnika Josipa Mađarića.

Dubravka Končar Brodarić, sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici, Hrvoja Luija je oslobodila optužbe da kao odgovorna osoba u odvjetničkom društvu Mađarić&Lui i osoba kojoj je vozilo povjereno, nije dostavio vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj je dao na upravljanje audi a4 zagrebačkih oznaka. Tim je automobilom, prema prometnoj policiji, krajem studenog prošle godine u Velikoj Mučnoj učinjen prometni prekršaj prebrze vožnje.

U obrazloženju oslobađanja optužbe, sutkinja Dubravka Končar Brodarić je prihvatila prigovor Hrvoja Luija kojeg je podnio sudu putem svoje pravne zastupnice. Baš kao i nedavno Ivan Turudić, Hrvoje Lui također nije policiji dostavio podatke o konkretnom vozaču, već o svim osobama koje su u vrijeme počinjenog prometnog prekršaja mogle upravljati tim automobilom.

Analizirajući uložen prigovor i dokaze koji su joj bili dostupni, sutkinja je utvrdila kako je Hrvoje Lui ipak zadovoljio policijski zahtjev i pravodobno im dostavio zatražene podatke. Tako je Hrvoje Lui na kraju oslobođen optužbe za prekršaj za kojeg su ga koprivnički policajci prijavili.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI