OPA! NEŠTO SE KUHA Što to čelnici Koprivnice, Bjelovara i Križevaca dogovaraju na kavici u Calypsu

Hrebak bi vrlo skoro trebao postati novi lider HSLS-a na nacionalnoj razini jer je Darinko Kosor najavio povlačenje s te funkcije


Autor: podravski.hr — 15.11.2018. / 16:30 Aktualno

Ilustracija / Nezavisni Mario Rajn, Dario Hrebak (HSLS) i Mišel Jakšić (SDP) nedavno u Križevcima

Na zanimljivu ekipu naletjesmo danas u kafiću Calypso u Križevcima. Na kavici, u razgovoru ugodnom, slučajno zatekosmo gradonačelnike Koprivnice, Bjelovara i Križevaca – Mišela Jakšića iz SDP-a, Darija Hrebaka iz HSLS-a i nezavisnog Marija Rajna.
Je li riječ o sklapanju kakvog političkog pakta ili tek neformalnom druženju – nismo doznali. No, gradonačelnički trojac složno je naglasio kako im je rad za javno dobro političko poslanje. I spremno se nasmijao u objektiv našeg fotoreportera.
Hrebak bi vrlo skoro trebao postati novi lider HSLS-a na nacionalnoj razini jer je Darinko Kosor najavio povlačenje s te funkcije. S druge strane, već mjesecima se šuška kako bi Kosor i Hrebak u HSLS-u rado vidjeli i križevačkoga gradonačelnika Rajna, ali on – kako se čini – zasad odolijeva tom političkom snubljenju.
U kakvim se kombinacijama tu zatekao gradonačelnik Koprivnice – zasad nije jasno. No, već tjednima se u SDP-ovim krugovima šuška kako je Jakšić već dobio pozive da se priključi Bandiću, stranki Glas Anke Mrak Taritaš i HSS-u Kreše Beljaka. Je li se proscima pridružio i HSLS? S obzirom na stanje općeg rasula u SDP-u – sve je moguće. (hš, rm)

FOTO: NIKOLA WOLF