Opasna dvorana: Zbog prokišnjavanja već se ozljedila jedna mlada rukometašica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krovište sportske dvorane Strukovne škole Đurđevac prilikom obilnijih kiša ponovno prokišnjava, što zadaje probleme svim korisnicima dvorane. Nakupljena kišnica pada na parket pa srednjoškolci, sportaši i rekreativci moraju dobro paziti kako se na skliskoj podlozi ne bi ozlijedili.

Problem s prokišnjavanjem izražen je već duže, a prije tri godine zbog skliske podloge teže se ozlijedila i rukometašica iz Virovitice pa se roditelji srednjoškolaca i sportaši s pravom boje za svoju sigurnost.

– Nakon dvije godine mira ponovno se javio problem s prokišnjavanjem i to na dijelovima spoja krovišta. Tu se kišnica nakuplja i dolazi do njenog prodiranja na parket. Radi sigurnosti učenika nastava tjelesnog odvija se na suženom prostoru dvorane gdje ne dolazi do prokišnjavanja, a djelatnici zaduženi za održavanje u terminima namijenjenim sportašima i rekreativcima redovito brišu podlogu – kaže Darko Špoljar, ravnatelj Strukovne škole.

Problem s prokišnjavanjem izražen je već duže

Tijekom ovog tjedna, dodaje ravnatelj, bit će obavljeni i radovi na sanaciji dijela krovišta koji prokišnjava. To, ističe ravnatelj, nije trajno riješenje problema, ali trebalo bi barem privremeno zaustaviti prodiranje kišnice.

– Teško je utvrditi što je točno razlog prokišnjavanja. Možda je problem i u slabom nagibu krovišta. Kroz preraspodjelu sredstava osigurali smo novac za sanaciju dijela krovišta. Sa Županijom i Gradom probat ćemo dogovoriti da se u idućem razdoblju osiguraju potrebna sredstava za kompletnu obnovu krovišta jer je očito to jedini način da se problem trajno riješi – kaže Darko Špoljar.

Darko Špoljar, ravnatelj

Zbog problema s prokišnjavanjem škola je izgubila i pojedine stalne korisnike sportske dvorane, što će uzrokovati i manjak prihoda od najma dvorane.

– Nažalost, neki su korisnici otišli u dvorane u susjednim sredinama i mi smo tu nemoćni. Činimo sve u svojoj moći da se problem s prokišnjavanjem riješi – zaključio je Darko Špoljar.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI