POTRAGA Policija na nogama zbog naoružanog lopova koji je poharao kućni arsenal poznatog lovca

Kuća je neoprezno ostavljena otključana, no nije isključeno kako je lopov dobro znao po što dolazi zato što ništa osim pušaka iz kuće ne nedostaje


Autor: podravski.hr — 29.12.2018. / 9:39 Crna kronika

Ilustracija/Policija provodi intenzivno kriminalističko istraživanje zbog krađe oružja

Ozbiljna krađa dogodila se jučer u Finčevcu, mjestu u općini Sveti Petar Orehovec nedaleko od Križevaca. Nepoznati lopov ušao je u obiteljsku kuću poznatog lovca u tom kraju i ukrao mu nekoliko komada vatrenog oružja. Kako doznajemo, uglavnom se radi o puškama, no iz policije zbog interesa istrage nisu precizno naveli o kakvom se točno sve oružju radi. Kako je lovačko oružje skupo, i materijalna šteta je poveća te se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.
– Intenzivno provodimo kriminalističko istraživanje kako bismo uhitili počintelja protiv kojeg je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Zbog interesa istraživanje ne možemo više ništa reći – rekla je Dijana Žagar iz podravsko-prigorske policije.
Ono što je sigurno, lovac je oružje legalno posjedovao i bilo je uredno uskladišteno u sefu te protiv njega policija neće pokrenuti nikakav postupak. Prema tim činjenicama, očigledno je kako je lopov morao provaliti u ormar da bi uzeo puške.
Kuća je neoprezno ostavljena otključana, no nije isključeno kako je lopov dobro znao po što dolazi zato što ništa osim pušaka iz kuće ne nedostaje. Slučaj je vrlo ozbiljan zato što policija zna da je lopov naoružan. (ke)
FOTO: ARHIVA