Opasni plodovi u Koprivnici: Vozio sam i samo je ‘grunulo’, šajba je pukla 30 centimetara

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bilo je samo pitanje vremena kad će se pojaviti prvi vozač koji će se potužiti na oštećenje vozila zbog pada plodova sa stabla na prometnici na Florijanskom trgu. Uz zapadnu strnu pa prema Ulici Frana Galovića nalazi se drvored čije se grane nadvijaju nad ulicu i njegovi veliki plodovi padaju po automobilima.

– Vozio sam od Florijanskog trga prema centru i prije raskrižja samo je „grunulo“. Plod veličine jabuke, ni sam ne znam što je to, pao je sa stabla direktno na šajbu. Isprva nisam vidio, no kad sam bolje pogledao pukla je u dužini 30-ak centimetara – priča nam ovaj Koprivničanac i dodaje:

– Tko će meni sad to platiti? Ok, imam osiguranje stakla, a hoće li mi to pokriti? Mogu li se nekome obratiti u Gradu i tko je odgovoran? – pita se vozač, dok naša druga sugovornica navodi kako je i njoj pao oveći plod, ali na krov automobila, no nasreću nije bilo vidljivog oštećenja.

Prometnica na Florijanskom trgu i produžetak na Frana Galovića pod ingerencijom je gradskih službi. Kako doznajemo, znaju za taj problem, no zasad nisu imali nikakvih pritužbi, niti prijava za oštećenje vozila.

Pitali smo u gradsku upravu koja je procedura dogodi li vam se ovakvo oštećenje, no službenog odgovorna nismo dobili, jer je mjerodavna osoba na bolovanju. Potvrdili su da su oni odgovorni za stabla.

– Da, radi se o površini koja je „pod Gradom“. Žao nam je zbog oštećenja, no građanin mora otići do svog osiguravatelja i to riješiti na taj način – navode u gradskoj upravi i pojašnjavaju kako bi u slučaju kakvog problema trebao s potvrdom od osiguravatelja doći u gradsku službu i nedoumice oko eventualne nadoknade riješiti tamo. Također, u Gradu navode kako uskoro kreće sezonska rezidba stabala diljem grada i kako će na redu biti i ona na Florijanskom trgu. Možda i prekasno s obzirom da su manje-više svi plodovi već popadali.

FOTO Nikola Wolf / Ivica Barać

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI