OPASNI U PROMETU Pijan i bez vozačke ugrožavao sigurnost u središtu grada, drugi htio probiti branik prije dolaska vlaka

Prekršajni sudac nije imao milosti, dao mu je "račun" na 5100 kuna te uvjetan zatvor od mjesec dana, uz rok kušnje od 12 mjeseci


Autor: podravski.hr — 25.06.2018. / 11:26 Crna kronika

Ilustracija / Alkotest je ugrađen u 80-ak automobila koprivničke pivovare

Iako je bila nedjelja, koprivnički prekršajni sudac morao je na posao kako bi kaznio jednog nepromišljenog 47-godišnjeg vozača. Taj je muškarac, naime u subotu oko 19.15 sati bio pošteno “natočen”. Policija mu je, nakon što ga je zaustavila, izmjerila čak 2,36 promila alkohola, a da stvar po njega bude gora vozačka dozvola već mu je bila uzeta.

Prekršajni sudac nije imao milosti, dao mu je “račun” na 5100 kuna te uvjetan zatvor od mjesec dana, uz rok kušnje od 12 mjeseci. Također, produžio mu je i vrijeme u kojem neće smjeti voziti automobil na još šest mjeseci. Čini se, doduše, da ga, ova posljednja kazna baš i ne “tangira” previše. Sva sreća da su plavci naišli na vrijeme jer je ovaj “mudrac” auto vozio usred Koprivnice, u Ulici Dubovec koja je dosta prometna i kojom se kreće dosta pješaka i biciklista.

– Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi vozila, odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom – apeliraju policajci i dodaju kako konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Dodajmo i kako je policija imala posla s još jednim “pametnjakovićem”. U nedjelju, oko 18.35 sati u Virju u Kolodvorskoj ulici jedan je vozač udario u polubranik na pružnom prijelazu. Nije mu bio dovoljan znak što svijetli i zvučno upozorava na nailazak vlaka pa je svejedno pokušao na drugu stranu. (ib)

FOTO Ilustracija