Opasno ili ne? Kamionom prestiže kolonu u naselju, drugi autom pred zavojem

Podravski list profile

Naš nam je čitatelj upravo poslao fotografije iz Novigrada Podravskog, kamion kako prestiže kolonu od tri vozila i to u naseljenom mjestu. U kolonici su bili dugačko teretno vozilo, jedno manje teretno vozilo i osobni automobil, što se može vidjeti i iz fotografije nakon prestizanja.

Bliži se zavoj, a vozač kamiona kreće pretjecati kolonu

– Vozili smo možda 65 na sat, nisam vjerovao kad je krenuo obilaziti kolonu. Išlo je jedno vozilo prema njemu, ali iz daljine i bilo je dosta vremena za obići sva tri vozila, ali ono… – priča nam čitatelj koji nam je poslao fotografije, a mi moramo upozoriti i one koji snimaju za vrijeme vožnje da se to nikako ne smije raditi.

U daljini se vidi kamion te dva teretna vozila i osobno koje je pretekao

Čitatelj dodaje da je prestizao na isprekidanoj crti, što nije problem, no nije baš siguran smije li se preticati kolona vozila. No, Zakon je nedvojben – ne smije! A kolona su već i tri vozila u nizu.

Vozač se negdje žuri

Drugo vozilo snimljeno je danas prema Križevcima. “Majstor” je u Kloštru Vojakovačkom usred skretanja na glavnoj cesti krenuo prestizati također kolonu od tri vozila. Puna crta, odvajanje s glavne ceste, zavoj, tri vozila… ništa ga nije spriječilo u nakani da na odredište dođe koju sekundu brže. I ugrozi ostale u prometu.

Ipak nije imao “hrabrosti” obići i kamion

FOTO Čitatelj

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti