Opasno zaiskrilo u gradu pod Kalnikom: Rajna optužili za pogodovanje, on njih da su uzeli vodu Apatovčanima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Klub vijećnika HDS-a javno je zatražio “neke odgovore” od gradonačelnika Križevaca Maria Rajna. Optužili su ga da s javnog mjesta odrađuje privatne poslove, povezane s javnom funkcijom.

-Već duže u Križevcima se priča o “privatnim poduzetničkim aktivnostima” zamjenika gradonačelnika Maria Martinčevića i gradonačelnika Maria Rajna. Provjerili smo i privatnu firmu koju je gradonačelnik imao prije početka mandata, koja je registrirana na njegovoj kućnoj adresi i ustanovili da je novi direktor te firme stanovita osoba (HDS navodi puno ime i prezime op.a.). Ta osoba pojavljuje se i na održavanju putnih jaraka kao strojar, a te radove naručuje uime Grada zamjenik gradonačelnika Martinčević – navode u HDS-u, a potpisnik dopisa je Ivica Švagelj, predsjednik Kluba vijećnika stranke u križevačkom Vijeću.

Ivica Švagelj

“Zamjenik gradonačelnika narućuje radove koje plaća Grad, a radove izvodi direktor firme koju je osnovao gradonačelnik i koja je registrirana na adresi gradonačelnika.”, piše u dopisu medijima.

HDS-ovci pišu i kako se iz iskaza zaposlenika tvrtke Traktor servis vrlo jasno može isčitati da “postoji povezanost gradonačelnika sa tvrkom Traktor servis”.

– U kojoj firmi je zaposlena ta stanovita osoba i sa čijim strojem obavlja radove na putnim jarcima koje naručuje zamjenik gradonačelnika, a plaća Grad? U kakvom je poslovnom odnosu gradonačelnik s tom osobom? U kojoj ulozi je gradonačelnik angažiran u poduzeću Traktor servis? Je li gradonačelnik angažiran u tvrki Trgoagencija i dolazi li u nju češće? Plaća li predsjednik Gradskog vijeća za svoju praonicu rublja punu cijenu najma ili koristi povlaštenu cijenu namijenjenu za djelatnosti predviđene u Razvojnom centru i tehnološkom parku? – bili su izravni u HDS-u.

Nismo dugo čekali na reakciju.

-Rado ćemo odgovoriti na sva njihova pitanja jer u konačnici, nemamo što skrivati, no nakon što i mi dobijemo neke odgovore – poručili su iz Grada Križevaca i tražili odgovore na ova pitanja…

Mario Rajn

-Rado bismo znali, a sigurni smo i svi građani, posebno mještani Apatovca, tko je dogovorio i dozvolio crpnju vode s naših izvora za tvornicu koja tu istu vodu prodaje već dugi niz godina dok mještani, kojima ona pripada, nemaju riješeno pitanje vodoopskrbe. Možda onda netko može objasniti i kako su se nedavno pri slučajnom iskopu i krčenju jaraka, pronašle dodatne cijevi koje tamo nisu trebale biti, položene u zemlju koje, sigurno „slučajno“, vode od vodocrpilišta baš do te iste tvornice?! Da li je netko omogućio da voda umjesto do slavina mještana, nekim čudnim i čudesnim putevima, ide do tvornice?! – pitaju se i navode da za to, naravno, postoje i dokazi i to jači od oporbenih „rekla – kazala“ naklapanja.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI