OPĆA TUČNJAVA NA UTAKMICI ‘Htjeli smo samo razdvojiti igrače, a na kraju je sud nas proglasio krivima’

Proglašeni su krivima jer su nedopušteno ušli u natjecateljski prostor


Autor: podravski.hr — 10.04.2018. / 13:49 Sport

Opća tučnjava dogodila se pri kraju utakmice u Drnju

Čelnici županijskog nogometnog ligaša Mladost iz Kloštra Podravskog nedaleko od Đurđevca – predsjednik Siniša Presečan, blagajnik Vedran Đipalo, igrač Marin Živko i njegov otac Željko – neće po dobrome pamtiti ligaško gostovanje sredinom svibnja prošle godine u Drnju kod Koprivnice.
Na kraju utakmice između domaćeg Tomislava i Mladosti dogodila se opća tučnjava igrača, u teren su među ostalima uletjeli i gledatelji, a policajci su prijavili čelnike gostujućeg kluba. Presudom prekršajne sutkinje Đurđice Kenđelić proglašeni su ovih dana krivima jer su nedopušteno ušli u natjecateljski prostor. Kažnjeni su novčano te svaki od okrivljenika mora platiti po 800 kuna.
– Utakmica je bila dosta napeta, sudačke su odluke bile dvojbene i u jednom trenutku su se igrači potukli, a utakmica je prekinuta. U teren sam ušao bez loših namjera, samo kako bih razdvojio sukobljene igrače – rekao je osuđeni tajnik županijskog ligaša iz Kloštra Podravskog Vedran Đipalo.
Suoptuženi predsjednik njegovog nogometnog kluba Siniša Presečan rekao je kako policajci nisu do njega došli kod inicidenta, niti nakon utakmice, već mjesec dana kasnije.
– Policijski kombi bio je parkiran sa strane i policajci nisu intervenirali. Kada je došlo do tučnjave, suci su pobjegli, a osiguranja nije bilo. U teren sam ušao da spriječim tučnjavu igrača – napomenuo je Presečan.
Trećeokrivljeni izgrednik Željko Živko rekao je kako je u teren ušao nakon što je to učinio njegov sin Marin koji je kao četvrti izgrednik optužen da je u igralište ušao i s pivskom bocom, predmetom pogodnim za ozljeđivanje.
Sutkinja Đurđica Kenđelić zaključila je kako je evidentno da su okrivljenici ušli u teren i počinili prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim terenima, ali nisu aktivno sudjelovali u sukobu. Zbog toga ih je kaznila blaže, a nije im izrekla zabranu posjećivanja utakmica njihovog kluba. (ke)
FOTO: MATIJA DOLENEC