Općina Hlebine proslavila svoj dan – s jednim od najmanjih proračuna ostvareno pregršt projekata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani općine Hlebine, prihvaćajući ‘novo normalno’ i pridržavajući se naputaka državnog Stožera za zaštitu i spašavanje vezanih uz provođenje mjera protiv epidemije, odlučili Dan općine proslaviti nešto drukčije. No, to ne znači da su Hlebinčani zaboravili tradiciju i svoje nasljeđe. Kako nije bilo velikih fešti, vodstvo Općine Hlebine potrudilo se da mještani ipak imaju bogate sadržaje u dane kad s posebnim ponosom gledaju na svoju općinu.

Općinska načelnica Božica Trnski u tu svrhu podsjetila je na sve projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana. Tako je u Društvenom dom Gabajeva Greda uređen sanitarni čvor, kuhinja, Dom je priključen na sustav vodoopskrbe, a na to je utrošeno oko 80 tisuća kuna. Općina je poznata i po brizi za najmlađe te je upravo zato izgrađeno dječje igralište ispred Društvenog doma u Gabajevoj Gredi, a taj je  projekt također financirala Općina. Napravljeni su radovi i na zgradi osnovne škole, tamo je promijenjena stolarija, te je kupljeni bojleri za toplu vodu.

Ulagano je i u mjesno groblje, gdje je izgrađena kosturnica, izgrađeno je biciklističko odmorište u Ulici Ljudevita Gaja vezano uz županijski projekt Cikloturizam. Općina je uređivala nerazvrstane ceste, a obnovljena je Galerija i Društveni dom u Hlebinama.  U Općini su pazili i na sigurnost prometa te je izgrađena treća faza pješačke staze u Ulici Ljudevita Gaja i Krste Hegedušića s pješačkim mostom preko potoka Reka. Neki su projekt još uvijek u tijeku, a radi se na zamjeni krovišta na Društvenom domu Gabajeva Greda, ali zamijenit će se i cjelokupna vanjska stolarija na zgradi Galerije Hlebine. Ulaže se i u sportsku infrastrukturu te je u tijeku zamjena stolarije na sportskom objektu koji koristi NK Lipa. Za poboljšanje uvjeta u vrtićima pokrenuta je prva faza dogradnje DV Leptirić Hlebine s prostorijama za jednu jasličku skupinu. Radi se na i zamjeni namještaja u Društvenom domu Galerija Hlebine, izgradnji staza na mjesnom groblju, bojenju interijera DV Leptirić i brušenju parketa te izradi projektne dokumentacije za proširenje vodovodne mreže u naselju Gabajeva Greda. U projektu „Zaželi“ zaposleno je šest mještanki koje se brinu o ukupno 30 starijih osoba u općini.

Općina se također priprema za najveći projekt, a to je Aglomeracija Koprivnica, u kojem će se izgraditi kanalizacijska mreža, a tek po završetku pristupit će se asfaltiranju ulica koje još nemaju asfalt (imaju ali je dotrajali)

Također, Općina je pripremila i projektnu dokumentaciju za razne projekte, sufinancira smještaj djece u vrtiću, te pomaže kupnju prve nekretnine za mlade osobe za jednu kunu. Također, pomagalo se i najviše pogođenima pandemijom koronavirusa, ali Općina sufinancira rad i raznih drugih udruga i institucija koje se bave javnim radom te koje su prepoznate kao nositelji društvenog života.

– S posebnom brigom i pažnjom brinemo se o svakom našem mještaninu od rođenja do „zlatne životne dobi“, pokušavajući s vrlo malim općinskim proračunom dodirnuti baš sve sfere života. Naravno da nam uvelike pomaže naša Županija kojoj također zahvaljujemo, od župana, dožupana, pročelnika, stručnih službi, PORE, LAG-a…Posebno hvala našem saborskom zastupniku Darku Soboti koji nam pruža veliku potporu u kandidiranju svih naših projekata – navela je Božica Trnski. Kao i nekoliko prijašnjih godina, Općina je za transparentnost rada ocijenjena ocjenom odličan prema nalazu Instituta za javne financije.

– U mjesecima koji su iza nas imali smo Državnu reviziju poslovanja uvidom u naše poslovne knjige. Revizija nam je izdala bezuvjetni nalaz uz otpis dugovanja Podravskog gospodarstva u stečaju. Na ovaj nalaz Državne revizije izrazito smo ponosni. Ponekad se čini gotovo nemoguće da jedan od najmanjih proračuna u našoj županiji uspijemo dvostruko ili čak i više puta povećati.  Ovo su činjenice potkrijepljene brojkama, projektima, nalazom revizije, mišljenjem neovisnih institucija, ali to je zasluga cijelog tima na koji sam posebno ponosna – rekla je načelnica Općine Hlebine i posebno zahvalila svim mještanima što se prema svom mjestu odnose s poštovanjem, ali i drugim zaslužnim pojedincima koji život u Hlebinama čine ljepšim i ugodnijim.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Samoizolacija ponovno 14 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove izmjene prema kojima bi cijepljene osobe bile izuzete od testiranja na COVID i karantene devet mjeseci nakon

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI