Općina Kalinovac proslavila Dan Općine i Lukovo

Općina Kalinovac svečanom svetom misom i sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Luke. Svečana sjednica okupila je brojne uzvanike, a Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik općine, osvrnuo se na planirane investicije. Najznačajnije investicije su, naglasio je Sobota, izgradnja nove zgrade za Dječji vrtić Bubamara te školsko – sportske dvorane.

-Za novu zgradu vrtića dobili smo uporabnu dozvolu i do sredine idućeg mjeseca mališani će biti preseljeni pa će moći reći da naši najmlađi mještani pohađaju jedan od najmodernijih vrtića u županiji. Pri kraju je i izgradnja školsko – sportske dvorane i do kraja godine će biti realizirana i ta investicija. Te investicije smo realizirali uz financijske podrške iz državnog proračuna i Županije – kaže Darko Sobota.

U idućoj godini, dodao je Sobota, prioritet će biti uređenje ulica Kut i Ciglana čime će u Kalinovcu sve ulice biti uređene na željeni način.

-Značajna sredstva ćemo osigurati za mlade obitelji. Već smo ponovno uveli besplatan boravak u vrtiću za roditelje, a nove mjere će biti vezane uz povećanje rodiljne naknade, potpore školarcima i studentima, kao i program rješavanja stambenog pitanja mladih. Općina će dio sredstava osigurati i za potpore potrebitima te starijim mještanima – kaže Darko Sobota.

Općina se, kaže Sobota, ponosi i poduzetničkom zonom u kojoj je trenutno zaposleno 400 radnika.

-To potvrđuje da smo prije 15 godina ulaganjem u formiranje poduzetničke zone napravili pravi potez. Samo kroz komunalnu naknadu od poduzetničke zone u proračun se slijeva oko 400.000 kuna i to nam ostavlja prostora da uvedemo razne mjere s kojima ćemo dodatno poboljšati kvalitetu života naših mještana – zaključio je Darko Sobota.       

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI