Općina Kalinovac uvela potpore za mlade obitelji

Općina Kalinovac uvela je program mjera poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Programom je obuhvaćeno pet mjera koje mladim obiteljima nude pogodnosti u rješavanju stambenog pitanja. Za kupnju građevinskog zemljišta, kuće ili stana u vlasništvu Općine cijena koju odredi sudski vještak umanjit će se za 25 posto. Za kupnju građevinskog zemljišta koje nije u vlasništvu Općine, mladim će obiteljima iz općinskog proračuna biti pokriveno 40 posto troškova, a najviše do 20.000 kuna. Za kupnju stana ili kuće koji nisu u vlasništvu Općine predviđeno je sufinanciranje 20 posto troškova, a najviše do 40.000 kuna. Programom su predviđene i potpore za rekonstrukciju stanova ili kuća u kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor. Za rekonstrukciju i nadogradnju potpora će iznositi 20 posto troškova, a najviše do 20.000 kuna. Za ulaganje u izgradnju kuća potpora iznosi 20 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 40.000 kuna. 

Pravo na potpore ostvaruju mlade obitelji kod kojih je barem jedan supružnik ili izvanbračni drug mlađi od 35 godina. Potpore mogu ostvariti i samohrani roditelji koji su mlađi od 35 godina.

– Potpore mogu ostvariti i mlade obitelji koje trenutno nemaju prebivalište na području općine Kalinovac, a planiraju na našem području riješiti stambeno pitanje. Kroz mjere smo odredili i uvjete koji se moraju ispoštovati kako netko ne bi manipulirao potporama koje ćemo dodijeliti – ističe Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac.

Cilj programa je, dodaje Sobota, zaustaviti loš trend s demografskom slikom te zadržati mlade obitelji na području općine i privući nove.

– Za ovu godinu u proračunu smo osigurali 300.000 kuna za program. Vjerujem da će program dati svoje rezultate jer Kalinovac s infrastrukturom, novim modernim dječjim vrtićom i sportskom dvoranom, sadržajima te društvenim i kulturnim životom nudi uvjete za život kao i gradovi u našoj okolici – kaže Darko Sobota.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI