Općina Kalinovac znatno povećala iznose stipendija za svoje studente

Općina Kalinovac i u ovoj će godini stipendirati studente sa svog područja, a za tu svrhu u općinskom je proračunu osigurano čak 250.000 kuna. U ovoj godini Općina je odlučila znatno povećati iznos stipendija koje su s dosadašnjih 400 i 500 kuna povećane na 800, 900 i 1 000 kuna ovisno o uspjehu i obiteljskom statusu studenata. Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik Općine potpisao je ugovore sa 31 studentom kojima je odobrena stipendija. Pravo na stipendiju od 800 kuna ostvarilo je 19 studenata, od 900 kuna osam studenata te od 1 000 kuna četiri studenta.    

-Cilj nam je zadržati što više mladih na području naše Općine te im olakšati i fakultetsko obrazovanje pa smo odlučili u ovoj godini povećati i izdvajanja za stipendije. Nadam se da će većina studenata nakon završetka studija pronaći posao na našem području te da će ostati živjeti u Kalinovcu – kaže Darko Sobota.

Uz izdvajanja za stipendije, dodao je Sobota, Općina je u ovoj godini povećala rodiljnu naknadu s 5000 na 10.000 kuna, ponovno uvela besplatan boravak mališana u dječjem vrtiću, za osnovnoškolce financira prehranu u školskoj kuhinji, kao i za srednjoškolce boravak u đačkim domovima.

-Općina uvodi i program pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja za koji je u proračunu osigurano 300.000 kuna. Mladim obiteljima sufinancirat će se gradnja, kupnja i obnova kuća, a sve mjere i visina potpora odredit će se na idućoj sjednici Općinskog vijeća – kaže Darko Sobota.

Borna Lončar jedan je od studenata kojem je odobrena stipendija, a kao i svi njegovi prijatelji, oduševljen je odlukom Općine da se povećaju izdvajanja za studente.

-Povećanje stipendije nama, kao i našim roditeljima, puno znači, a veseli nas i činjenica da Općina ima veliko razumijevanje za nas koji smo odlučili studirati – kaže Borna Lončar.   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI