Općina Kalinovac znatno povećala iznose stipendija za svoje studente

Općina Kalinovac i u ovoj će godini stipendirati studente sa svog područja, a za tu svrhu u općinskom je proračunu osigurano čak 250.000 kuna. U ovoj godini Općina je odlučila znatno povećati iznos stipendija koje su s dosadašnjih 400 i 500 kuna povećane na 800, 900 i 1 000 kuna ovisno o uspjehu i obiteljskom statusu studenata. Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik Općine potpisao je ugovore sa 31 studentom kojima je odobrena stipendija. Pravo na stipendiju od 800 kuna ostvarilo je 19 studenata, od 900 kuna osam studenata te od 1 000 kuna četiri studenta.    

-Cilj nam je zadržati što više mladih na području naše Općine te im olakšati i fakultetsko obrazovanje pa smo odlučili u ovoj godini povećati i izdvajanja za stipendije. Nadam se da će većina studenata nakon završetka studija pronaći posao na našem području te da će ostati živjeti u Kalinovcu – kaže Darko Sobota.

Uz izdvajanja za stipendije, dodao je Sobota, Općina je u ovoj godini povećala rodiljnu naknadu s 5000 na 10.000 kuna, ponovno uvela besplatan boravak mališana u dječjem vrtiću, za osnovnoškolce financira prehranu u školskoj kuhinji, kao i za srednjoškolce boravak u đačkim domovima.

-Općina uvodi i program pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja za koji je u proračunu osigurano 300.000 kuna. Mladim obiteljima sufinancirat će se gradnja, kupnja i obnova kuća, a sve mjere i visina potpora odredit će se na idućoj sjednici Općinskog vijeća – kaže Darko Sobota.

Borna Lončar jedan je od studenata kojem je odobrena stipendija, a kao i svi njegovi prijatelji, oduševljen je odlukom Općine da se povećaju izdvajanja za studente.

-Povećanje stipendije nama, kao i našim roditeljima, puno znači, a veseli nas i činjenica da Općina ima veliko razumijevanje za nas koji smo odlučili studirati – kaže Borna Lončar.   

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI