Općina Kloštar Podravski pomaže poduzetnicima i mještanima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kloštar Podravski pomoći će obrtnicima, poduzetnicima i mještanima sa svog područja kako bi što lakše prebrodili krizu uzrokovanu koronavirusom.

Donesena je odluka kojom će Općina osloboditi od plaćanja komunalne naknade sve obrtnike i poduzetnike kojima je prema odluci Stožera civilne zaštite obustavljen rad. Obrtnici i poduzetnici bit će oslobođeni i plaćanja najma poslovnih prostora u vlasništvu Općine, a ugostitelji naknada za korištenje javnih površina.

Obrtnici i poduzetnici koji su nastavili rad mogu zatražiti odgodu plaćanja komunalne naknade, dok svi gospodarstvenici mogu besplatno koristiti usluge tvrtke Draft za prijavu na mjere ublažavanja posljedica epidemije koje donosi Vlada.

Za mještane koji imaju dugovanja prema Općini uvedena je odgoda pokretanja ovrhe i naplata kamata, dok su roditelji oslobođenji plaćanja troškova smještaja mališana u dječji vrtić.     

– Na ovaj način želimo pomoći gospodarstvenicima i mještanima da što bezbolnije prebrode ovu krizu – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI