Općina Pitomača proslavila svoj Dan i Vidovo

Općina Pitomača svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Vida. Željko Grgačić, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene projekte te istaknuo kako Općina, uz ulaganja u infrastrukturu, daje svoj doprinos u razvoju gospodarstva i turizma, a neizostavne su i potpore za poljoprivrednike, školarce, studente i brojne udruge.

-Svi provedeni projekti, kao i općinske potpore, potvrda su da neprestano ulažemo u poboljšanje kvalitete života svih naših mještana. Najznačajniji projekt čije je provođenje krenulo u ovoj godini izgradnja je sustava odvodnje aglomeracije Pitomača i vrijedan je 260 milijuna kuna. U tijeku je i realizacija projekta izgradnje posjetiteljskog centra Križnica i do kraja godine stara zgrada vojne karaule u križnici preuredit će se u jedinstvenu turističku destinaciju sa suvremenim interaktivnim sadržajima. Uskoro kreće i realizacije projekta izgradnje turističko-informativnog centra Klopotec na Kladarskom bregu – naglasio je Željko Grgačić.

Svečana sjednica poslužila je i za dodjelu općinskih javnih priznanja. Zlatnu plaketu grb Općine dobio je Nogometni klub Pitomača za trajni doprinos, promidžbu i iznimna postignuća kroz 100 godina organiziranog rada. Dobitnici povelja Općine s likom Petra Preradovića su Mirjana Gomerčić iz Otrovanca za doprinos na očuvanju i promicanju kulturne baštine, Marijan Kovačić iz Pitomače za doprinos razvoju gospodarstva, Siniša Špiranec iz Pitomače i Marijan Tržić iz Grabrovnice za doprinos razvoju sporta te Udruga Čuvarice kulturne baštine iz Kladara i Centar za socijalnu skrb Virovitica, dok su maturanti odlikaši iz Osnovne škole Petra Preradovića i Srednje škole Stjepana Sulimanca nagrađeni priznanjima s likom Petra Preradovića.

Foto Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI