JE LI OPĆINA POKRADENA Načelnik danas ide u Državno odvjetništvo: Podnijet ću kaznenu prijavu

Sporni projekt navodno je provođen za mandata bivšeg načelnika Novigrada Podravskog Mladena Mađera (HSS), koji je sada saborski zastupnik


Autor: podravski.hr — 24.05.2018. / 9:26 Crna kronika

Zdravko Brljek (SDP) dobio je prvu rundu pravosudnog meča

Zdravko Brljek (SDP), načelnik Novigrada Podravskoga, najavio je da će danas otići u koprivničko Državno odvjetništvo podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela kojima je Općini nanesena imovinska šteta.
Prije toga Brljek će izvijestiti novinare o čemu se radi na tiskovnoj konferenciji sazvanoj za 11 sati.
– U ovome trenutku mogu reći samo kako se radi o jednome projektu u kojemu se izvedeno stanje razlikuje od ugovorenog posla. Pokazat ću javnosti svu dokumentaciju – bilo je jedino što je načelnik želio kazati uoči konferencije za medije.
Neslužbeno, pak, doznajemo da se radi o projektu u općinskoj poslovnoj zoni i da je Općina oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna, kao i to da su u sve upletene poznate tvrtke s našeg područja. Sporni projekt navodno je provođen za mandata bivšeg načelnika Novigrada Podravskog Mladena Mađera (HSS), koji je sada saborski zastupnik. Brljek u pozivu na tiskovnu konferenciju spominje prijavu protiv nepoznatih osoba. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF