Općina pomaže mladim obiteljima u kupnji kuće, daju 25.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski vijećnici općine Veliki Bukovec usvojili su Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine. Program se odnosi na mještane mlađe od 40 godina kojima će se isplaćivati 25.000 kuna za kupnju stambenog objekta na području općine.

– Uvidjevši da je sve više nekretnina na području općine prazno i neodržavano, donose se mjere kako bi se ti prostori iskoristili za stanovanje mladih ljudi, odnosno mladih obitelji koje će dugoročno biti nositelji društvenog, kulturnog, političkog i poduzetničkog života na području općine Veliki Bukovec – pojasnio je načelnik Franjo Vrbanić.

Članovi Općinskog vijeća prihvatili su i Program potpora poljoprivredi od 2020. do 2022. godine. Općina Veliki Bukovec dodjeljivat će potpore za edukaciju poljoprivrednika, za umjetno osjemenjivanje krava i rasplodnih krmača, osiguravanje usjeva, nasada i stoke, analizu tla, kupnju strojeva za poljoprivrednu proizvodnju ili opremanje gospodarskog objekta te za podmirenje troškova za sudjelovanje na sajmovima i prigodnim prodajama.

Za 2020. godinu Općina Veliki Bukovec za potpore je rezervirala 40.000 kuna. Općina Veliki Bukovec sufinancirat će postavljanje solarnih panela za grijanje sanitarne vode u obiteljskim kućama. Visina sufinanciranja iznosi 50 posto troškova, a najviše 5000 kuna po korisniku. U proračunu za 2020. za tu namjenu osigurano je 30.000 kuna.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI