Općina Virje kreće u izgradnju reciklažnog dvorišta

Podravski list profile

Mirko Perok, načelnik Općine Virje potpisao je s predstavnicima tvrtke GT Jura iz Virja ugovor za izvođenje radova izgradnje i opremanje reciklažnog dvorišta. Potpisan je i ugovor s tvrtkama Prostor i Prostor Eko koje će biti zadužene za stručni i projektantski nadzor. Reciklažno dvorište će biti površine 1 800 četvornih metara, a izgradit će se u zoni gospodarenja otpadom na zemljištu uz pročistač otpadnih voda. Otvorenje reciklažnog dvorišta očekuje se u ožujku iduće godine, a Općina će upravljanje osigurati putem koncesionara.

-Ukupna vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi 2,2 milijuna od čega je 1,9 milijuna bespovratnih sredstava iz kohezijskog fonda Europske unije. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine, a za naš udio namjeravamo povući i potpore iz državnog i županijskog proračuna – kaže Kristina Filipović koordinatorica projekta.

Cilj projekta je, uz izgradnju reciklažnog dvorišta, i provođenje informativno – obrazovnih aktivnosti na području Općine.

-Informativno – obrazovne aktivnosti obuhvaćaju slanje letaka mještanima, dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci, postavljanje plakata po javnim ustanovama te edukativne radionice za vrtićarce i školarce – zaključila je Kristina Filipović.

Mirko Perok zahvalio se svima koji su sudjelovali u izradi projekta.

-Nadam se da će informativno – obrazovne aktivnosti pobuditi ekološku svijest kod mještana – dodao je Mirko Perok.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti