Općina Virje kreće u izgradnju reciklažnog dvorišta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mirko Perok, načelnik Općine Virje potpisao je s predstavnicima tvrtke GT Jura iz Virja ugovor za izvođenje radova izgradnje i opremanje reciklažnog dvorišta. Potpisan je i ugovor s tvrtkama Prostor i Prostor Eko koje će biti zadužene za stručni i projektantski nadzor. Reciklažno dvorište će biti površine 1 800 četvornih metara, a izgradit će se u zoni gospodarenja otpadom na zemljištu uz pročistač otpadnih voda. Otvorenje reciklažnog dvorišta očekuje se u ožujku iduće godine, a Općina će upravljanje osigurati putem koncesionara.

-Ukupna vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi 2,2 milijuna od čega je 1,9 milijuna bespovratnih sredstava iz kohezijskog fonda Europske unije. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine, a za naš udio namjeravamo povući i potpore iz državnog i županijskog proračuna – kaže Kristina Filipović koordinatorica projekta.

Cilj projekta je, uz izgradnju reciklažnog dvorišta, i provođenje informativno – obrazovnih aktivnosti na području Općine.

-Informativno – obrazovne aktivnosti obuhvaćaju slanje letaka mještanima, dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci, postavljanje plakata po javnim ustanovama te edukativne radionice za vrtićarce i školarce – zaključila je Kristina Filipović.

Mirko Perok zahvalio se svima koji su sudjelovali u izradi projekta.

-Nadam se da će informativno – obrazovne aktivnosti pobuditi ekološku svijest kod mještana – dodao je Mirko Perok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI