Općina Virje nastavlja provoditi projekt Zaželi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Virje organizirala je početnu konferenciju projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi!2 kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren, dožupan Ratimir Ljubić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić. Ukupna vrijednost projekta je 781.020 kuna i u stopostotnom iznosu se financira iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Trajanje projekta je 15 mjeseci, a počeo se provoditi 11. siječnja 2021. godine i završava 11. travnja 2022 godine.

Ugovor o financiranju projekta, kodni broj UP.02.1.1.13.0348 potpisan je s danom 11.01.2021., a potpisali su ga načelnik Mirko Perok u ime Općine Virje, ministar Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović  i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u ime Posredničkog tijela 2.

-Ovaj projekt je nastavak projekta Zaželi – provedi! koji je Općina Virje s 1. prosinca 2020. završila, a koji je trajao 2 godine. Cilj je zaposliti u lokalnoj zajednici na 12 mjeseci devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihova konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života za 70  starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji. Također, u sklopu projekta korisnicima se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština – kaže Kristina Filipović voditeljica projekta i pročelnica Općine Virje.

Od potpisa ugovora provedeno je niz aktivnosti kao npr. postupak nabave kućanskih i higijenskih potrepština, izrada vizuala projekta te ishođenje suglasnosti na iste, izrađen je plan nabave i plan zahtjeva za nadoknadu sredstava, nabava opreme za žene, natječaj za zapošljavanje žena, utvrđivanje prava korisnika na ulazak u ovaj projekt i slično. Početak rada žena je od 1. ožujka 2021. na vrijeme od 12 mjeseci a u tom razdoblju provedbe projekta žene će se kao osposobljene njegovateljice brinuti za 70 korisnika s područja Općine Virje.

-Rad sa korisnicima usmjeren je na pomoć u pripremi obroka, brigu o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, razgovor i druženje. Iznos odobrenih sredstava obuhvaća, osim plaća žena, i trošak upravljanja projektom, nabavu opreme za žene, njihove radne odjeće i obuće te trošak nabave osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za korisnike mjesečno tijekom 12 mjeseci  brige o korisnicima – zaključila je Kristina Filipović.

OVA OBJAVA ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST OPĆINE VIRJE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Članovi Udruge slijepih igrali govorni pikado

Program Priprema, pozor, SAD! Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije nastavljen je Mjesecom društvenih igara. Članovi su u manjim skupinama iskušali svoje vještine u govornom pikadu te

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI